Как да бъдем по-оптимистични и позитивни в живота


Как да бъдем по-оптимистични и позитивни в живота
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Склонни сте да мислите негативно за нещата около вас, за другите хора и дори за себе си? Смятате ли, че понякога животът е безнадежден, защото изглежда, че вече нямате късмет и всичко, което правите, се проваля? Вероятно се борите с песимизма и ако не преодолеете това скоро, ще ви попречи да постигнете целите си.

Наличието на оптимистична перспектива е необходимо, ако искате да видите положителната страна на живота дори в лоши ситуации. Вярно е, че не можем да контролираме обстоятелствата около нас, но поне можем да направим нещо по отношение на нашето отношение към нещата. Подобно на това, което казват, че щастието е избор – избор е и да бъдеш позитивен.

1. Пребройте ценните неща в живота си.

Понякога сме склонни да се фокусираме върху това, което не получаваме, така че се чувстваме празни и тъжни. Ако обаче се огледате и сте благодарни за всяко малко добро нещо, което имате, ще се почувствате по-добре. Вместо да се чувствате зле заради онова, което не можете да имате или не сте постигнали, се съсредоточете върху получените благословии.

Например, може да нямате гадже или приятелка и това ви кара да се чувствате зле, но ако насочите вниманието си към семейството или приятелите си, които са винаги до вас, тогава ще разберете, че всъщност преливате от любов.

Вместо да ви е яд, че нямате достатъчно пари, за да вечеряте в луксозни ресторанти, бъдете благодарни, че винаги има какво да ядете и трапезата ви никога не е празна. Не забравяйте, че имате покрив над главата си- нещо, за което някои хора мечтаят.

2. Не сравнявайте постиженията си с другите.

Сравнението е главният виновник, който ви прави несигурни. Ако продължите да правите живота на другите стандарт за вашия, винаги ще виждате това, което нямате. Животът не е състезание, така че няма нужда да бъдете пред другите, когато се стремите към успех.

Вероятно ви е отнело години, преди да можете да продължите или завършите колежа. Или може би досега все още не сте решили към каква професия да се насочите. Моят съвет е да спрете да следите темпото на другите хора и да се съсредоточите върху собствения си път, за да не се спънете. Не правете графика им свой собствен график. Създайте такъв за себе си и ще постигнете мечтите си.

МЪДРИ СЪВЕТИ НА 99-ГОДИШНА УЧИТЕЛКА ПО ЙОГА

3. Винаги имайте вдъхновение.

Знаете ли защо влюбените обикновено са мотивирани да работят здраво? Това е така, защото те са имат любими хора, на които са посветили своите постижения. Студентите искат да завършат колеж навреме, защото искат да си намерят работа, да направят родителите си горди. Съпругът и бащата винаги работят извънредно, за да купят скоро мечтаната къща на семейството си. Всички те нямат нищо против да преминат през трудности, защото го правят за важните за тях хора.

Потърсете вдъхновения около себе си. Или може би вече имате, но понякога го забравяте? Всеки път, когато се почувствате отчаяни и искате да се откажете, спомнете си хората, които са важни за вас. Нека те бъдат ваша мотивация.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама