Живот без ограничения


Живот без ограничения

Книгата "Живот без ограничения" разказва за един необикновен човек – Ник Вуйчич.

Без никакво медицинско обяснение Ник Вуйчич се ражда без ръце и крака. Като първороден син той е изправен не само пред една ежедневна битка за душевно и физическо оцеляване, но и непрестанно се сблъсква с тъгата в очите на майка си и притесненията на баща си за бъдещето. Поначало на децата им е трудно да се вписват в нова обстановка, но задачата става още по-непосилна, когато си в инвалидна количка в ъгъла на класната стая и не можеш да се включиш в общите игри. След младежките години на лутане не само сред обичайните въпроси и проблеми на юношеството, но и сред непрестанните опасения за това дали ще може да води пълноценен живот занапред, Ник прибягва до най-страшното – опит да отнеме собствения си живот. Това, което осъзнава в тези трудни времена обаче, е, "че всеки от нас притежава някаква дарба – талант, умение, занаят, вещина – която ни доставя удоволствие и ни увлича и ключът към щастието ни често се крие именно в нея”.

А неговата дарба е да достига до сърцата на хората, да вдъхновява със силата на духа си, да събужда борбеност чрез разказа за собствените си премеждия.

"Живот без ограничения“ е разказът на Ник за това как успява да преодолее недъга си и да заживее един не просто самостоятелен, но богат и пълноценен живот, като се превръща постепенно и в модел за подражание на всеки човек, преминаващ през труден етап от живота си, на всеки, търсещ своето щастие и призвание. Ник се ръководи от максимата: "Наистина вярвам, че в живота ми няма ограничения” и насърчава всеки да гледа на живота си като на изпълнен с неизмерими възможности, които само чакат да бъдат уловени от ръцете ни.

"Искам и ти да гледаш така на собствения си живот, без значение пред какво си изправен. Тъй като започваме пътешествието си заедно, моля те, замисли се за миг за границите, които сам си си поставял, както и за онези, които са ти поставяли другите. А сега си помисли как би се чувствал, ако се освободиш от тях. Какъв би бил животът ти, ако всичко беше възможно?”

Днес Ник е световноизвестен мотивационен презентатор и неговото основно послание към света е, че всеки от нас може да намери целта на живота си въпреки трудностите или привидно непреодолимите премеждия, които застават на пътя му. В книгата си „Живот без ограничения“ той предлага практически съвети за достигане на пълноценност и щастие чрез изграждане на вяра в околните, здрави връзки с близки и любими и придобиване на нови сили за предстоящото пътуване в живота. Открил сам за себе си увереността да изгради своя изпълнен със смисъл живот без ограничения, Ник насърчава читателя да се научи да приема нещата, които са извън негов контрол, и да се съсредоточи върху това, което може да промени.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама