Забавно надбягване в подкрепа на хората, принудени да бягат от домовете си


Забавно надбягване в подкрепа на хората, принудени да бягат от домовете си

На 1 март Борисовата градина ще бъде обагрена в бяло и червено от стотиците участници в надбягването, които бягат, тичат или вървят по краткото трасе около парка в подкрепа на Проект Бежанци!

Под заглавието „Баба Марта бързала“, надбягването отбелязва традиционния празник, на който българите си разменят мартеници с пожелания за здраве и щастие през годината. Като част от цената на билета, участниците ще получат костюми, с които да се пременят като традиционните герои Пижо и Пенда, а финиширалите, ще поучат и мартеница.

Проект Бежанци е съвместна инициатива на Каритас София и Си Ви Ес България от 2011 г. Към момента над 60 доброволци участват в проекта, като всеки от тях посвещава поне два часа на седмица в период от най-малко 4 месеца, за да помага с уроци по български, английски, компютри, спорт и игри, музика, готвене, изкуство, както и екскурзии за деца и възрасни, настанени в центровете за бежанци в София - Овча Купел, Военна Рампа и Враждебна.

Ана Базелкова, която доброволства към Проект Бежанци от март 2014 сподели:  „Част съм от Проект Бежанци, защото искам да допринеса за една позитивна промяна. За пръв път участвам в доброволен проект, който непрекъснато се стреми да развива дейностите, които изпълнява. Всеки път когато видя децата, с които работим, съм заобиколена от чиста енергия. Техните усмивки са така искрени! Те са загубили всичко и въпреки това ни обгръщат с много позитивно отношение.“

Финансирането на Проект Бежанци приключи в края на 2014 и това забавно надбягване ще събере така необходимите средства за осигуряване продължаването на дейностите през 2015.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама