Неща, които да направите докато сте млади


Неща, които да направите докато сте млади
Снимка: iStock/Guliver

Младостта е време на огромна енергия и спонтанни действия. Период, когато времето минава бавно и изглежда, че всичко тепърва предстои и животът е безкраен. Често си казваме: "Все още съм млад. Имам време да пътувам, да науча нови езици, да намеря някой специален..." Но често разбираме, че времето минава по-бързо, отколкото мислим. Затова не пропилявайте времето си, мечтаейки за живота си, а живейте мечтите си.

Предлагаме ви списък със страхотни неща, които трябва да опитате днес, без да чакате "правилното време".

Да гледате изгрева от необичайно място

Независимо дали е Езикът на трола в Норвегия, малък остров в океана или някоя висока сграда в града ви, всяко място ще свърши работа. Просто станете по-рано от леглото и не забравяйте да си намислите желание, докато гледате как започва новият ден.

Отидете на пътуване

Казват, че хората, които харчат парите си за пътувания, отколкото за дрехи и безполезни неща са много по-щастливи. Понякога дори малко пътуване до съседния град може да отвори нов свят за вас.

Намерете време за по-малкия си брат или сестра

По-големите братя и сестра винаги имат много неща да правят, но никога няма да съжаляват за времето прекарано с техните по-малки братя и сестри. Те растат много бързо и може да разберете, че имате много общо помежду си.

Покорете страховете си

Страх от тъмно, от високо, от вода са всъщност често срещани. Но е по-добре да предизвикате своите фобии и да станете по-силни и свободни.

Не подминавайте тези, които имат нужда от помощ

Може би може да направите малко магия за някой, който наистина има нужда от нея. Може да започнете с нещо малко - да купите храна на бедняк или да нахраните бездомно животинче.

Да превърнете най-смелата си идея в реалност

Наистина може да го сторите. Дори да направите първите стъпки е голяма победа.

Намерете време да учите

Изпитите винаги идват по-рано, отколкото предполагате. Не правете извинения, за да отложите своята подготовка. Вземете всяка възможност, за да прегледате материала.

Стремете се към повече

Духът на конкуренцията ще ви помогне да постигнете по-добри резултати във всяка сфера - готвене, архитектура, дизайн, кино или археология. Просто продължавайте да давате най-доброто от себе си.

Грабнете всяка възможност да се учите от майстор

Разбира се, опитът и грешката понякога е единственият начин да натрупате опит. Но значително може да намалите грешките си, ако намерите мъдър учител.

Отидете на карнавал с приятелите си

Незабравими впечатления, ярки емоции и пулсираща енергия от живот. Това събитие не е за пропускане.

Осъществете детската си мечта

Детските мечти нямат граници. Представяме си се в различни сценарии и искаме да станем лекарки или певици. Какво ни пречи да осъществим мечтите си?

Танцувайте на улицата

Радвайте се на младостта си и на свободата, която идва с нея. Бъдете щастливи независимо от всичко.

Намерете куража да бъдете себе си

Когато става въпрос за креативност, нито един страх или препятствие трябва да ви спират да правите това, което искате. Просто си позволете и бъдете себе си.

Борете се за любовта си

Всяка връзка има възходи и спадове. Трудните моменти в живота ви могат да направят връзката ви или по-силна, или по-слаба. От вас зависи какво ще изберете.

Не се страхувайте да се нацапате в името на нашата планета

Имаме един дом в тази необятна вселена: нашата красива планета Земя. Нека се погрижим за нея.

Решете да се отървете поне от един лош навик

Никой от нас не е перфектен. Всички имаме поне един или два лоши навика, от които може да се откажем. Решете днес какво може да спрете да правите и направете нещо, за да осъществите целта си.

Покажете своята креативност

Добавете повече цвят и вълнение към монотонните дни. Бъдете креативни навсякъде - на работа, вкъщи или когато си почивате. Дори обикновена разходка в квартала може да се превърне в очарователно приключение.

Говорете с баба си

Грешите, ако мислите, че нашите баби са експерти само в готвенето. Те имат много повече опит и да си поговорите с тях може да е много по-ефективно, отколкото скъпа консултация с психотерапевт.

Запишете се на танци

Когато имате вътрешен ритъм, нищо не може да ви спре да танцувате... дори няколко излишни килограма. Танцуването няма ограничения, когато става въпрос за възраст, размери или форма на тялото. Просто танцувайте със сърцето си и чувствайте свободата.

Не се страхувайте от отговорност

Има избори, които само вие може да направите. Ако поемем отговорност за живота на някого другиго, ставаме по-мъдри и щастливи.

Помнете - целият свят е отворен за вас

Понякога животът ни поставя в трудни ситуации, но също така е пълен с щастливи и незабравими моменти. Когато сте млади, целият свят е отворен за вас. Не забравяйте това.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама