Коя карта Таро съответства на вашата зодия?


Коя карта Таро съответства на вашата зодия?

Всяка ръка карти Таро трябва да се разглежда като разказ в картини, комикс с главни герои. И макар повечето от тези карти да изобразяват хора или предмети, тяхното тълкувание е коренно различно, затова се изисква голяма прецизност. Смята се, че всяка една от 12-те зодии е свързана с определена карта Таро, принадлежаща към Главната Аркана.

Овен

На първия представител от зодиака съответства Магьосникът. На самата карта магът стои с вдигната ръка, държащ магически жезъл, символ на творчеството и могъществото. Като цяло картата означава майсторство, ловкост, инициатива, желание да се рискува, използване на своите сили, умение да се водят дела и да се разбират хората.

Телец

Вашата карта Таро е Императорът – човекът, който винаги ще се отзове, когато се нуждаете от него. Тази карта се характеризира със стабилност, перспектива, реализъм, обективност, отговорност и самообладание. Но доведени до краен предел, тези достойнства бързо се превръщат в недостатъци.

Близнаци

Всеки представител на зодия Близнаци може да се похвали с двойствена натура, а това е отразено и в тяхната карта Таро – Любовниците. Повратните точки в живота ви обикновено са свързани със сериозни морални решения и избор дали да поемете по лесния или по трудния път, който обаче може би е по-правилният.

Рак

Раците са стабилни личности - точно такива, каквито могат да бъдат направлявани от Колесницата, красяща тяхната карта. Издигат се високо над житейските конфликти. Въпреки че Раците обожават сигурността,те все пак ценят свободата на неочакваните приключения, където могат да покажат колко силна е интуицията им.

Лъв

За Лъвовете отговаря картата на Силата, символизираща енергия, страст, радост от живота, сексуална трансформация, сила, виталност и стремеж към власт. Макар хубавите черти, които носи със себе си тази карта, тя може да се разглежда и като знак за неумереност, незачитане на чуждите чувства, жажда да бъдете център на събитията.

Дева

Картата, която отговаря за Девата, несъмнено е "Колелото на съдбата". Тук нямаме изображения на хора. На фона на исполинска буря, която вилнее като ураган, със страховити светкавици, сред пороя се издига фигурата на колелото. Въпреки че тази карта се счита за благоприятна, символизирайки справедливостта и спокойствието, тя носи и отпечатъка на безсилието на човека пред съдбата.

Везни

Дванадесетият Аркан, изобразен чрез картата на "Обесеният", се свързва с планетата Нептун или иначе казано – с Везните. Тя може да бъде разчетена като приемане на съдбата и търсене на дълбокия смисъл. В житейски план Везните се явяват жертва, принесена в името на мъдростта и просветлението, въведение в нови гледни точки и възгледи за света.

Скорпион

Точно като вашата карта Таро, Смъртта, вие приветствате трансформацията. Смъртта не означава физическа смърт, а говори за завършек на съществуващи дела и ситуации и предполага дълбоки промени в психиката и възгледите за живота. Настъпва нещо ново, непознато.

Стрелец

Картата на Стрелците е "Справедливостта". Везните, изобразени на картата, служат за притегляне на фактите, за да се достигне до обективната истина. В тази връзка, Стрелците се явяват като равновесие на духа и умение да се намира общ език с околните.

Козирог

Картата на Дявола ви окуражава да се изправите лице в лице със своята тъмна страна, за да съберете знанията, нужни ви за духовна трансформация. Тя ви съветва с увереност да се фокусирате върху своите най-добри качества, за да постигнете успех.

Водолей

Карта "Папесата". Символизира творчеството, интуитивното познание и само при съчетаване на уединението с обкръжаващата природа може да се прояви тайнствената сила на мъдростта, която е скрита в човека.

Риби

Карта "Отшелникът". Тя е знак за възможността на човек да намери мир със себе си, да се концентрира и да търси отговор на интересуващите го въпроси и да преосмисли духовните си ценности. Отшелникът изисква преоценка на принципите и действията чрез оттегляне и внимателно вглеждане във вътрешното Аз.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама