Какъв човек си според книгите, които четеш


Какъв човек си според книгите, които четеш
Снимка: Thinkstock/Guliver

Ако хвърлите дори бегъл поглед на лавицата с книги у дома, веднага ще разберете кой е любимият ви жанр. Подредените на поне няколко реда пъстроцветни издания на Хари Потър със сигурност говорят, че сте фен на фентъзито, колкото и да убеждавате себе си, че историите на малкия магьосник са истинска класика. Независимо по какъв тип книги си падате, едно е сигурно – лош жанр няма, защото от всеки можете да научите много! А какво казва вашият фаворит за характера ви, можете да разберете по-долу.

Класика

Чели сте поне по два пъти всички произведения на Джон Стайнбек, Джейн Острин и Ърнест Хемингуей и всеки път откривате по нещо ново! Вие сте способни да се радвате на малките неща в живота както никой друг – на слънцето, на синьото небе, на детския смях. Когато срещнете нов човек, искате да го опознаете истински, да вникнете в душата му, а не просто да губите време заедно.

Фентъзи

Вие предпочитате да се пренасяте мислено в огромни, сложни и непознати светове, където въображението ви свободно да броди. Още като дете сте проявявали афинитет към странните митични създания и това продължава и до днес. Вие сте мечтател по душа и с нетърпение очаквате следващото голямо приключение, което животът ви е приготвил. Цените приятелите си и никога не бихте ги предали, защото именно „Властелинът на пръстените“ и „Хари Потър“ са ви научили що е то истинското приятелство.

Ужаси

Имате вътрешното усещане, че Едгар Алън По и Стивън Кинг са ваши истински приятели и съмишленици! На един дъх четете всеки ред, написан от тях, и чувството на адреналин ви обзема напълно. По душа сте авантюристи и приятелите ви ви обожават. Винаги сте с най-щурите предложения и най-нелепите истории, които често се превръщат в конкуренция на ужасите, които четете.

Трилъри

Трилърите на Агата Кристи и компания са ви най на сърце от всички възможни книги на лавицата. След приключване на даден роман, не можете веднага да се впуснете в следващия, защото имате нужда от няколко дни, дори седмици, за да разсъждавате върху случилото си. В живота си също търсите мистериозното, скрития смисъл на нещата. По принцип сте тих, дори леко затворен човек и обичате да слушате, да разсъждавате и да анализирате случващото се около вас.

Романтични чиклити

За вас нито една книга не може да се нарече велика, ако в нея няма разтърсваща любовна история. Все пак, нали именно любовта върти света?! Вкусовете ви варират от „Отнесени до вихъра“ до „50 нюанса сиво“, в зависимост от настроението. Характерът ви е „лек“, лесно се разбирате с всякакви хора и успявате да запазите положителна перспектива, дори и в най-мрачната ситуация. Търсите розовата страна на живота и предпочитате да живеете в романтичния свят на фантазиите, от колкото в мрачната сива действителност.

Научна фантастика

Обичате да четете за междугалактически приключения и футуристични събития, които биха могли да се случат един ден. Често имате страхотни идеи, които обаче рядко споделяте с околните, защото има вероятност да изглеждат налудничави. Въпреки това, съзнанието ви е напълно отворено, което ви прави адски толерантен човек.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама