8 правила, които жените не трябва да спазваме


8 правила, които жените не трябва да спазваме
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Вие сте жена, но преди всичко сте човешко същество и затова имате пълното право да разбивате прегради и стени, които ви държат на едно място и ви дърпат надолу. Понякога тези бариери са невидими, дишат ви във врата или пък са правила, пренесени от поколение на поколение, които отдавна са спрели да имат смисъл.

И тъй като съвременните жени се различаваме от тези преди 100 години, има няколко правила, които не трябва да спазваме.

1. "Остави го да плати сметката на първата среща.“

Ако искате, оставете го да плати, но не се чувствайте задължени да го направите, самото защото си мислите, че това трябва да сторите. Някои мъже могат да държат да ви почерпят, а други да се почувстват по-добре, ако си разделите сметката.

2. "Купи си строг бизнес костюм, за да не те заглеждат мъжете в офиса.“

Не казваме да обличате дълбоки деколтета и къси поли, но със сигурност не трябва да носите само костюми в офиса, които прикриват колкото се може повече от тялото ви. Вие сте хубава и умна жена и трябва да го показвате. Ключовите думи тук са мярка и стил.

3. “Не давай мнение, ако не си попитана.“

Това често го казват родителите на децата си, но вие вече не сте възрастни, така че няма нищо грешно да казвате директно какво мислите.

4. "Не му се давай още на първата среща.“

Всички обичат да споделят мнение, когато става въпрос за секс – кога и къде да го правите, колко често... Със сигурност един от най-често срещаните съвети е да не правите секс на първата среща. Въпреки че техните намерения най-вероятно са добронамерени, само вие може да решите кога да го направите за първи път с някой мъж – на първата или на стотната среща.

5. "Поръчай си само салата.“

Ако не сте гладна, няма нищо лошо да си поръчате само салата, но не го правете само, за да го впечатлите колко здравословно се храните. Ако сте гладни, вземете си нещо, което наистина ще да ви засити – пържола, паста...

6. "Не се дръж като "шефче“ в офиса.“

Със сигурност трябва да бъдете властни – това правят шефовете. Разбира се има значение как казвате нещата, но това важи за всички. Само защото сте жена, не трябва да си мислите, че вашето мнение не трябва да се цени. Ако не е, отидете на друго място, където ще е.

7. "Чакайте, докато той ви се обади.“

Момичета, ако искате отново да видите този мъж или просто да го чуете, обадете му се. Не се мислете за "прекалено лесни“ или "много досадни“.

8. “Не правете първата крачка.“

Ако наистина харесвате мъжа, не чакайте той да ви заговори или да ви покани на среща. Няма причина да се спирате, все пак сме 21-ви век и жените сме много по-еманципирани и смели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама