8 неща, които да спрете да си причинявате


8 неща, които да спрете да си причинявате
Снимка: iStock/Guliver

Както е казала Мария Робинсън "Никой не може да се върне назад и да започне отначало, но всеки може да започне днес и да създаде нов край." Но преди да стартирате тази трансформация, трябва да спрете да правите неща, които ви пречат и ви задържат. Ето и един списък.

1. Спрете да прекарвате време с грешните хора

Животът е прекалено кратък, за да го прекарвате с хора, които изсмукват щастието от вас. Ако някой ви иска в живота ви, той ще направи място за вас. Не трябва да се борите за място. Никога, никога не се натрапвайте или доказвайте на някого, който нееднократно е пропуснал да забележи качествата ви. И запомнете - не хората, които са до вас, когато сте на върха, са вашите приятели, а тези, които не ви изоставят дори когато сте на дъното.

2. Спрете да бягате от проблемите си

Изправете се лице в лице с тях. Не, няма да е лесно. Няма нито един човек на света, който е способен с лекота да се справя с всеки удар на съдбата и всяко предизвикателство. Не сме устроени така. Всъщност ние сме създадени да се разстройваме, да тъжим, да бъдем наранявани, да се спъваме и падаме. Защото такъв е смисълът на живота - да се изправяме срещу проблемите, да се учим, приспособяваме и да ги разрешаваме с течение на времето. Това ни прави хората, които сме.

3. Спрете да лъжите себе си

Може да лъжете всеки останал човек в света, но не може да лъжите себе си. Животите ни се подобряват единствено, когато правим избори, а първият и най-труден е да бъдем наистина честни със себе си.

4. Спрете да поставяте собствените си нужда на заден план

Най-болезненото нещо е да изгубите себе си, докато обичате някой друг и да забравите, че също сте специални. Да, помагайте на другите, но помогнете и на себе си. Ако има момент, когато да преследвате страстта си и да правите нещо, което е важно за вас, моментът е сега.

5. Спрете да бъдете някой, който не сте

Едно от най-големите предизвикателства е да бъдете себе си в свят, който се опитва да ви направи като всички останали. Някой винаги ще бъде по-хубав, по-умен, по-млад, но никога няма да бъдат вас. Не се променяйте, за да ви харесат хората. Бъдете себе си и правилните хора ще ви обичат.

6. Спрете да гледате в миналото

Не може да започнете новата глава от живота си, ако препрочитате старата.

7. Спрете да се страхувате да правите грешки

Да правите нещо и да грешите е поне десет пъти по-продуктивно от това да не правите нищо. Преди всеки успех е имало редица от провали, а всеки провал ви приближава повече до успеха. В крайна сметка, винаги ще съжалявате повече за нещата, които НЕ сте направили, отколкото за тези, които сте правили.

8. Спрете да се опитвате да купите щастие

 Много от нещата, които си пожелаваме, са скъпи. Но истината е, че това, което ни дава чисто щастие, не може да се купи с пари - любовта, смеха и възможността да правим това, което ни доставя удоволствие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама