7 смислени филма, които си струва да гледаш


7 смислени филма, които си струва да гледаш

Стотици са, хиляди дори! Не можем да изборим всички велики филми, които си струва да гледаш поне веднъж в живота си, но със сигурност можем да се сетим за няколко, които да ти препоръчаме на драго сърце.

1. A Beautiful Mind (Красив ум)

Дори не знам как е възможно все още да не сте го гледали. Гениален замисъл, гениално изпъление и гениална актьорска игра. Каквото и да кажа за филма ще е малко, на никого никога не съм разказвала сюжета, защото... най-хубаво е, когато си изненадан приятно.

2. Little Boy (Малко момче)

Филм от тази година, който ме накара да се разплача три пъти преди финала. Истински, оптимистичен и завладяващ - от началото до края. Малко момче чака завръщането на баща си от фронта и преобръща света, за да го накара да се прибере у дома... но какво се случва?

3. The Help (Южнячки)

Един от филмите, които винаги ще помня. Филм, който показва как човешкото отношение може да преобърне възгледите на цяло едно общество. Представяте ли си какво е ти и всички като теб да бъдат третирани като прислуга и нищо повече, а в същото време да отглеждат децата ти... и ти пак да не ги уважаваш. Уникален филм!

4. How to Make an American Quilt (Американско сватбено одеало)

Това е филм, който мога да гледам стотици пъти и никога няма да ми омръзне. Историята на няколко жени, които разказват за младостта си, изгубената любов и напразните очаквания. Колко трудно е да решиш да се омъжиш за някого и колко въпроси изникват в ума ти... а отговорите къде са? Препоръчвам за романтичните и замечтани души. Страхотен!

5. Road to Perdition (Път към отмъщение)

Не си падам по такива филми, съвсем романтично ми е по всяко време. Но този филм мога да гледам отново, и отново! Страхотно заснет, със страхотен смисъл, красиви кадри и истории, които не те оставят до края. Филм за отмъщение, лоялност и предателство... и едно малко момче, което се озовава в центъра на всичко това...

6. Life Is Beautiful (Животът е прекрасен)

Едва ли има думи, с които можеш да опишеш историята и емоцията в този филм. Сблъсък на един детски свят със суровата военна действителност. История за един баща, който е готов да даде живота си в името на това да запази цял и непокътнат детския свят на своето момче...

7. The Truman Show (Шоуто на Труман)

И към този филм се подхожда много внимателно, защото ако разкажеш мъничко от сюжета, ще си разказал цялата загадка. Препоръчвам с две ръце, винаги го препоръчвам, когато някой ме попита за интересен филм! С две думи - уникален по смисъл.

Който и филм да изберете от списъка, очакват ви няколко страхотни часа. Приятно гледане!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама