7 начина да станеш творец на живота си


7 начина да станеш творец на живота си
Снимка: iStock/Guliver

Задавали ли сте си въпроси като: Защо другите успяват, а аз не мога? Защо те имат това, за което аз мечтая? Защо животът е несправедлив и на едни дава възможности, а на други не? Защо не ми се случва нищо хубаво? Ако да, то със сигурност имате усещането, че животът ви не е това, за което мечтаете.

Ето как да станете творец на живота си:

1. Забрани си да се оплакваш и да недоволстваш.

В момента, в който усетиш, че го правиш, веднага кажи нещо хубаво. Като анализираш деня си в търсене на хубавите неща, които са ти се случили, започваш да виждаш тях. Това сменя настройката и енергията ти.

2. Позволи си да кажеш „да“ на възможностите.

Всички хора имат такива – идват като предложения от близките ни, от колегите, от Вселената. Помисли за себе си как ги посрещаш – с да или с не?

3. Съсредоточи се върху дребните неща.

Докато "чакаме“ грандиозните промени, най-голямата грешка, която можем да допуснем, е да останем статични и притаили дъх. Постави си за цел всеки ден да правиш нещо малко, което ти позволява да виждаш крайния резултат от усилията си.

4. Спомни си кои са нещата, които си обичал да правиш през живота си.

Върни се ако трябва назад в детството и открий кое ти е доставяло удоволствие? Можеш да разгледаш снимките си и да попиташ близките си. Понякога се отказваме от призванието си и го забравяме, защото сме повярвали на това, което са ни казали – че е непостижимо, глупаво, безполезно...

5. Помнете, че вашето отношение към хората и нещата определя и тяхното отношение към вас.

Парите не ходят при тези, които не ги обичат, смятат ги за мръсни или развалящи хората. Когато давате любов на нещо или на някой, като запазвате себе си в същото време, той ви се отплаща по подобаващ начин.

6. Не скачайте от цвят на цвят – тази препоръка важи за всички сфери.

Ако в момента, в който се разочаровате от някой или нещо, веднага се насочвате към следващия/следващото, рискувате да останете повърхностни, както в отношенията си, така и в това, с което се занимавате. Всичко на този свят – и връзките, и работата, и забавленията дори иска постоянно внимание и усилие, за да се развива.

7. Не се страхувайте да бъдете несъвършени.

Перфекционизмът пречи на хората да започват нови неща. За да успеете в нещо, най-важното е да се осмелите да го правите. Никой не е победил в маратон при първото си тичане в живота, нито пък е успял да бъде най-добрият лектор при първото си излизане на сцена.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама