5 причини да се поглезите


5 причини да се поглезите
Снимка: Thinkstock/Guliver

Разбира се, че всеки заслужава да се поглези, дори да прекали понякога. Животът е изпълнен с много трудни моменти, ежедневни задачи, тревоги и какво ли още не. Ето защо всяка жена има нужда да се разтовари, да поглези малко себе си и да направи това, което иска.

Да си купи нов чифт обувки, да отиде на спа процедури, да си направи някоя модерна прическа, да се гримира като звезда. Както си пожелаете – вие го заслужавате!

А защо всъщност е хубаво да се поглезите?

"Това не само ще ви накара да се почувствате по-добре, но й ще ви направи по-здрави и удовлетворени от себе си", твърдят изследователите от Университета Бишъп в Квебек.

Ето и няколко причини да поглезите себе си, които предлагат изследователите. Неща, които освен ще ви направят по-красиви, но и ще ви помогнат да се почувствате по-добре:

Здрав дух в здраво тяло

Независимо от теглото и формата на тялото, жените, които отделят време за себе си, което включва тренировки, процедури и по-здравословни хранителни навици, са много по-щастливи и красиви, отколкото тези, които отделят много малко време за външния си вид. Ето защо е хубаво да се поглезите, като в същото време това е вид грижа както за тялото ви, така и за здравето ви.

Укрепване на вашите взаимоотношения

Ако глезенето включва да поглезите и партньора си – какво по-хубаво. Това го доказват и проучвания, според които двойките, които се грижат един за друг, са много по-доволни в своите техните взаимоотношения, отколкото тези, които са критични към половинката си. Това да направиш човека до себе си щастлив, не означава ли, че ти самият ще си щастлив? Така е, затова не чакайте, а още днес измислете начин да се усамотите и да се поглезите с вашия любим.

Ще увеличите своя имунитет

"Хората, които са в състояние да утешат себе си, имат много по-добър имунитет срещу стреса, те се тревожат по-малко и реагират спокойно на проблемите”, казва Кристин Неф, доктор, доцент по човешко развитие и култура в Университета на Тексас в Остин, който е проведено задълбочено проучване по темата. 

За никой не е тайна, че по-малкото тревоги означават по-добро здраве. Ето защо трябва да правите неща, които да ви отърсят от проблемите, да ви карат да се усмихвате. Поглезете се!

Ще станете по-оптимистични и щастливи

Колкото по-розово гледате на живота, толкова по-добре ще се чувствате. А когато една жена се чувства перфектно отвътре, тя изглежда чудесно и отвън. Така че ако започнете да мислите положително, да правите неща, които харесвате (т.е. да се поглезите), толкова по-щастлива и красива ще сте.

Ще насърчите и други да се поглезят

Ако забелязвате, че приятелките ви все повече нямат време за себе си, отдали са се на работа и задачи, не се чувстват щастливи и всичко им е криво, то веднага им се обадете и излезте заедно на шопинг. Пазарувайте, разхождайте се, отидете на спа, направете си екскурзия да някое интересно място, забавлявайте се! Ако се поглезите заедно с някой любим човек, така и вие и той ще сте щастливи. Няма нищо по-хубаво от споделеното време с приятели.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама