10 неща, от които да се откажете, за да бъдете щастливи


10 неща, от които да се откажете, за да бъдете щастливи
Снимка: Thinkstock/Guliver

Пълното щастие е тъй желано от всички, но пък трудно постижимо. Най-често ние самите сме виновни за това. Държим толкова неща, които ни причиняват много болка и страдание. Вместо да ги оставим, ние сме се вкопчили в тях. Предлагаме ви един списък с 10 неща, от които, ако се откажете, ще направите живота си по-лесен и щастлив.

1. Откажете се от желанието си винаги да бъдете прави

Много от нас не могат да понесат мисълта, че правят грешки, че не са винаги прави. Те не са готови да признаят вината си дори с риск да сложат край на една страхотна връзка или да причинят на някого стрес или болка. Не си струва. Всеки път, когато изпитате нуждата да влезете в спор кой е прав, се запитайте: "Искам да бъда прав или искам да бъда мил?” Уейн Дайър. Каква е разликата? Наистина ли вашето его е толкова голямо?

2.Откажете се от нуждата да контролирате

Откажете се от желанието си винаги да контролирате всичко, което се случва с вас и около вас – ситуации, събития, хора и т.н. Независимо дали са ваши любими хора, колеги или непознати – позволете им просто да бъдат. Позволете на всичко и всички просто да бъдат такива, каквито са и ще видите колко по-добре ще се чувствате.

"Печелят онези, които умеят да пускат. Светът е отвъд от способността да спечелиш.” Лао Дзъ

3. Откажете се от обвиненията

Откажете се от нуждата да обвинявате другите за нещата, които имате или нямате, за нещата, които чувствате или не. Престанете да хабите енергията си и започнете да поемате отговорност за живота си.

4. Откажете се от ограничаващите убеждения

Откажете се от ограничаващите си убеждения за това какво можете или не. От сега нататък няма да им позволявате да ви държат на грешното място. Разперете крила и полетете!

5. Откажете се от оплакването

Откажете се от постоянната си нужда да се оплаквате от всички тези много, много, многооо неща – хора, ситуации, които ви правят нещастни и депресирани. Никой не може да ви направи нещастни, никоя ситуация не може да ви накара да се чувствате тъжни, освен ако не й позволите. Не е ситуацията, която ви кара да се чувствате зле, а начинът, по който избирате да гледате на нея. Никога не подценявайте силата на положителното мислене.

6. Откажете се от лукса да критикувате

Откажете се от желанието си да критикувате неща или хора, които са различни от вас. Ние всички сме различни и в същото време сме еднакви. Всички искаме да бъдем щастливи, обичани и да обичаме, всички искаме да бъдем разбрани.

7. Откажете се нуждата да впечатлявате другите

Спрете да се стараете толкова много да бъдете нещо, което не сте, за да ви харесат другите. Не става по този начин. Моментът, в който спрете да бъдете някой, който не сте, моментът, в който свалите всичките си маски и започнете да бъдете себе си, ще видите как без усилие хората ще бъдат привлечени от вас.

8. Откажете се от съпротивата си за промяна

Промяната е хубаво нещо. Тя ще ви помогне да стигнете от точка А до точка Б. Промяната ще ви позволи да подобрите живота си и този на околните.

"Последвайте мечтата си и Вселената ще отвори за вас врати на място, където досега е имало само стени.” Джоузеф Камбъл

9. Откажете се от страховете си

Страхът е просто илюзия, той не съществува – вие го създавате. Той е само във вашето съзнание. Променете се вътрешно и външният свят ще си дойде на мястото.

"Единственото нещо, от което би трябвало да се страхуваме е страхът.” Франклин Делано Рузвелт

10. Откажете се от миналото

Знаем, че е трудно, особено когато миналото изглежда много по-добре от настоящето, а бъдещето изглежда толкова плашещо. Осъзнайте, че миналото, по което толкова много тъгувате, е било пренебрегвано от вас, когато е било настояще в полза на още по-минало минало. Бъдете в настоящето във всеки момент и се наслаждавайте на живота. Все пак животът е пътешествие, а не посока. Имайте ясна картина за бъдещето, подгответе, но винаги присъствайте в настоящето.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама