10 любими любовни цитата


10 любими любовни цитата

Любовта е онова чувство, за което всички пишем, но трудно можем да опишем. Тя е полет, тръпка и изживяване, за което си струва да живееш. Това са 10 приказни цитата, които могат да ви накарат да полетите като птица.

1. „Обичам я, а това е началото и края на всичко” Скот Фицджералд

Скот Фицджералд се влюбва в жена на име Зелда, която той ухажва и преследва целенасочено. В един момент, негова приятелка на име Изабел отменя годежа си и му пише. В отговор, Фицджералд отговаря с горния цитат. Изречението след това е „Ти все още си католичка, докато Зелда е единственият Бог, който ми остана”. През 1920 година Зелда и Фицджералд се женят.


2. „Любовта е съставена от една душа, обитаваща две тела”

Думите са на Аристотел, който отговаря на въпроса „какво е приятел?”


3. „Аз вярвам, че когато двама души са свързани със сърцата си, няма значение какво правиш, кой си или къде живееш; няма никакви граници и бариери, когато двама души трябва да бъдат заедно.”

Джулия Робъртс

4. "Понякога близостта спира дъха ми и всички неща, които искам да ти кажа, не могат да намерят гласа ми. Тогава в тишината, мога само да се надявам, очите ми да говорят, каквото чувства сърцето ми."

Поема на Робърт Секстън

5. „Влюбването не е най-глупавото нещо, което хората правят, но не можем да обвиняваме гравитацията за това.„

Този цитат е взет от писмо на Айнщайн, написано на немски през 1933 година. Широко използван е варианта „Не можеш да виниш гравитацията за влюбването.”

6. „Истинските любовни истории, никога не свършват

Ричард Бах

7. „Обичам те, не само заради това, което си, а и заради това, което съм аз, когато съм с теб”

Тази част от поема е свързвана с Рой Крофт, но и често с поемата "Ich liebe dich" /”Обичам те”/ на германоговорящия Ерик Фрайд. Много малко се знае за поемата, ето защо е трудно да се каже дали Крофт просто я е превел.

8. "Любовта е непреодолимото желание да се желае неудържимото.”

Често този цитат е приписван на Марк Твен, но той всъщност е казан от Робърт Фрост на Сидни Кокс, по време на разходка през 1911 година.

9. „Знаеш, че си влюбен, когато не искаш да заспиш, защото реалността е по-хубава от сънищата”

Dr. Seuss

10. "Любовта е временна лудост. Избухва като земетресение и след това отшумява. И когато отшуми, трябва да се вземе решение. Трябва да разбереш дали корените са станали толкова преплетени заедно, че е немислимо да се разделят. Защото точно това е любовта. Любовта не е задух, не е вълнение, не е провъзгласяване на обещания за вечна страст. Това е просто "да си влюбен", което всеки от нас може да се убеди, че е. Любовта сама по себе си е това, което е останало, когато любовта е изгоряла, и това е едновременно и изкуство и злополука. Майка ти и аз я имахме, имахме корени, които растяха един към друг под земята и когато всичкия хубав цвят беше паднал от нашите клони, ние открихме, че бяхме станали едно дърво, а не две. "

Написано от британския новелист Луис Де Берниер, този цитат е отделен от неговата най-известна литературна работа «Капитан Корелис Мандолин». Книгата се разказва за млад италиански офицер, който е изпратен на гръцки остров, който се слива с населението чрез много хумор и музика.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама