За да успеете, не правете това


За да успеете, не правете това
Снимка: iStock/Guliver

Най-добрият начин да привлечете позитивни нови неща в живота си е като освободите място за тях. Също както пренареждате дома и офиса си от време на време, изхвърляйки ненужните вещи, така може да пренареждате и мислите си и да се отървете от всичко, което ви пречи да постигнете целите си. Ето няколко добри съвета от Business Insider за начало.

1. Спрете да бъдете перфекционисти – перфекционизмът обикновено води до провал. Той не ви помага да се стремите към по-добро представяне, напротив, в повечето случаи ви кара да мислите, че не сте достатъчно добри за нещо и ви демотивира.

2. Спрете да чакате късметът да почука на вратата ви – в основата на късмета стои добрата подготовка. Понякога при появата на добра възможност в живота ви, може и да има известна доза късмет, но всичко останало зависи от вас. Да знаете къде да търсите добрите възможности и готовността да се възползвате от тях по най-добрия начин.

3. Изобщо спрете да чакате – свикнали сме да мислим, че успехът ще ни споходи в подходящия момент, на подходящото място, с подходящите хора и т.н. Но истината е, че всеки от нас сам намира най-добрите възможности в живота си, а не те него.

4. Не позволявайте мнението на околните да ви превземе и управлява действията ви. Това е чиста загуба на време.

5. Не се опитвайте да правите нещата сами – дори и да е нещо по силите ви, все пак си остава двойно повече усилия и двойно по-малко забавление.

6. Не давайте празни обещания – по-добре заложете на качеството пред количеството. Обещавайте само неща, които наистина ще изпълните.

7. Не се фокусирайте върху слабите си страни – никой от нас не е съвършен. Много по-лесно е да приемете слабостите си и да се фокусирате в развиване на силните си страни.

8. Поемайте отговорност за действията си – не обвинявайте другите за собствените си грешки. Първо, защото това ви прави страхливци и второ, защото така губите уважението на хората около себе си.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК! 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама