Тези 10 фрази издават, че шефът ви е некомпетентен


Тези 10 фрази издават, че шефът ви е некомпетентен
Снимка: iStock/Guliver

Признайте си - имало е поне един случай, в който сте поставили под въпрос компетентността на своя началник. Или пък сте се питали дали можете да се развивате успешно под неговото ръководство, ще ви помогне ли в кариерата или ще ви спъне - било поради лична амбиция или пък липса на професионализъм. Трудно е да се отговори на тези въпроси, защото служителите не виждат всичко, което прави началникът им. Как тогава да разпознаем наистина бездарния ръководител? Сайтът КМ предлага десет фрази, които издават некадърността.

1. "Не ви плащат, за да мислите“

А за какво плащат тогава? Особено на хората, които са наели, за да вършат неща, малко по-сложни от почистването на офиса? Можем да преведем тази фраза така: „Не ми харесват разсъжденията ви, защото изобщо не обичам, когато околните са по-умни от мен!“.

2. "Това е твой личен проблем“

На никого не му пука, че ти е потекла кръв от носа и трябва да отидеш на лекар, или че се налага да вземеш детето от детската градина, ясно? Разбира се, всичко се случва – понякога началникът наистина не е длъжен да ви решава личните проблеми. По-лошото е друго – тази фраза е много любима на мениджърите, които само преди няколко месеца едва ли не ви целуваха ръцете, за да отложите отпуска си заради провалящия се проект. Или ви звъняха, за да ви карат с приятни обещания за бъдещето ви да работите в почивните дни, за да им помогнете. Другия път не забравяйте да си изключите телефона. Нека директорът сам се оправя с личните си проблеми.

3. “Това е работа и никой не ви е обещавал, че ще бъде интересно“

Вярно, повечето от нас не работят в цирка. И за мнозина работата носи първо пари, а чак след това радост. Лошите мениджъри от цял свят обаче се отличават с това, че не умеят да разпределят работата така, че всеки да получи нещичко, което да му е поне малко интересно. На тях дори не им се струва, че са длъжни да мислят за такива глупости.

4. “Имам и други подчинени, освен теб“

Ако сте в армията и чуете това от командира, който трябва да се оправя с няколкостотин бойци, всичко е наред. Но ако сте в офиса и тези думи се изплъзнат от устата на мениджъра ви, значи този човек не се справя със собствената си работа и не смогва да следи какво върши всеки. Може би и сам не се досеща за това. А може би просто го мързи.

5. “Ще разгледам този въпрос“

Това е казал още прародителят на лошите мениджъри, докато слизал от дървото. Началникът иска да каже, че нищо не разбира от предложението ви, но не му се ще да си признае, за да не го помислят за глупак. Когато чуете такъв отговор, може да се сбогувате с идеята си – в най-добрия случай шефът ще я представи като своя собствена, след като я обмисли.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама