Среща с 8 успешни дами по случай 8 март


Среща с 8 успешни дами по случай 8 март

Вдъхновени от празничната атмосфера на Международния ден на жената – 8 март, на ООН и от заглавието на култовият френски филм „8 жени“ (по пиесата на известния френски драматург Робер Тома), ние от Центъра на възпитаниците на ТУ – София (Алумни) решишме да поканим на наша територия, в навечерието на най- женския празник, 8 наши възпитанички, 8 успели дами в областта на техническите науки, инженеринга, ИКТ сектора, енергетиката, индустриалния мениджмънт, на предпразнична среща – дискусия под надслов „8 успешни Алумни дами на ТУ - София”.

Всяка от тях има своята впечатляваща професионална история (своеобразни уроци по лидерство), която заслужава да бъде чута и разказана, защото всички те стартират наравно от студентската скамейка на ТУ – София. Но всяка от тях поема в различна посока след дипломирането си. А днес те са нарицателно на успех в своята област и повод за гордост и престиж за нашата техническа „Алма Матер”. Каква е формулата на успехът им, как ставаш лидер като жена в сфери, които се смятат за запазена марка на мъжете, та дори ръководиш екипи предимно от мъже? Какво им даде образованието, получено в нашия университет ? Отговорите на тези и други въпроси ще научим от тях на организираното от нас събитие на 7 март 2016г., от 11:00 часа, в конферентната зала на Библиотечно-информационен център /БИЦ/ на ТУ – София, Блок 2.

Дискусионната среща няма феминистки характер. На нея могат да присъстват и мъже като гости, публика, за да чуем и мъжката гледна точка по въпросите, които ще се дискутират по време на събитието. Предвижда се срещата да бъде открита от ректора на университета, проф. дтн. инж. Георги Михов, както и от проф. д-р инж. Валери Младенов, председател на Центъра на възпитаниците на ТУ – София (Алумни) и директор на дирекция „Информация и връзки с обществеността” на ТУ – София. На нея ще присъстват и други представители на Академичната общност на ТУ. Целта на планираното събитие е да продължим идеята от Първата тържествена Алумни среща на ректорското ръководство с наши успешни възпитаници за обмяна на идеи за бъдещо сътрудничество, която проведохме на 4 декември 2015г. Също така, да се повиши информираността сред момичетата, жените за това колко смислена, полезна и вълнуваща може да бъде работата в областта на техническите (инженерни) науки и технологичните компании, да се стимулират повече млади дами да изберат технологична специалност в университета ни, ако им предстои кандидатстване.

Участие в първото издание на „8 успешни Алумни дами на ТУ - София” ще вземат:

Инж. Ваня Кънева - наш магистър-инженер по автоматизация на производството. Притежава диплома на CIPD, Великобритания. Има дългогодишен управленски и проектен опит в развитие на човешкия капитал в индустрията и енергетиката. Понастоящем тя е директор „Човешки ресурси” в ЧЕЗ България ЕАД. Член е на Българския форум на бизнес лидерите (BBLF) и член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България.

Цветослава Кьосева - опитен практик в областта на иновациите от 2005 г. През годините тя заема няколко последователни управленски длъжности в „Мобилтел”, включително мениджър на Иновационния център на компанията. В последните две години Цветослава е зам.-изпълнителен директор на една от утвърдените IT компании в България „Методия“ АД и оглавява направлението „Бизнес развитие, проекти и иновации“. Завършила е с отличие MBA по иновации и предприемачество във Виенския университет и е номинирана за наградата „Най-добра магистърска теза“ през 2014г. Понастоящем тя е докторант в областта на комерсиализацията на технологичните иновации в ТУ-София, към Факултет по телекомуникации(ФТК). От есента на 2013 г. Цветослава е фасилитатор в дисциплината “Управление на иновациите” в магистърската програма по „Иновации, предприемачество и финанси“ на The Business Institute и ВУЗФ. 

Инж. икон. Десислава Алексиева – възпитаник на Стопански факултет на ТУ – София. Има над 22 години опит в маркетинга , комуникацията с клиентите и продажбите. Работила е за „ААА Интернешънъл” ЕООД – оферти, договори, маркетинг (1996-1997 ),”Транскомплект” ЕООД – оферти, договори и маркетинг(1997-2003) , “Геотехмин” ЕООД – оферти, договори и маркетинг(2003–2004, „Овергаз” (2004-2010 – 2004-2006) – Специалист корпоративни клиенти, 2006-2008 - Н-к отдел корпоративни клиенти, 2008-2010 – Директор развитие на пазара с ресор – битови и корпоративни клиенти – нови и съществуващи, развитие на пазара на природен газ, маркетинг и реклама , „Юкономикс” (2010-2011) – Директор Маркетинг . В момента тя е Мениджър маркетинг и продажби в „Техем” ЕООД.

Емилия Лазарова – завършила е магистърска степен по „Стопанско управление” в Стопански факултет на ТУ – София. Завършила е и Софийски университет „Св.Климент Охридски”, специалности - География, История, Ландшафтознание и опазване на околната среда, Образователен мениджмънт. Има диплома и от Свободен университет в Мадрид – Испания, в програма за обучение на лидери. В момента тя е директор на 2-ра Английска езикова гимназия „Томас Джеферсън”, гр. София.

Инж. Весела Калъчeва - Изпълнителен директор на Българската асоциация по информационни технологии /БАИТ/. Завършила е математическа гимназия, след което Факултета по комуникационна техника и технологии на Техническия университет, София. Магистър е по съобщителна и осигурителна техника и системи. Магистър е също по Управление на масовите комуникации от Нов български университет /НБУ/. Била е директор на Информационния отдел на НБУ, директор комуникации на БАИТ. Национален координатор е на три поредни кампании e-Skills for jobs /2012, 2014, 2015-2016 г./ на ЕК, като за кампанията през 2012 г. е отличена с наградата за особен принос на европейската ИТ асоциация DIGITALEUROPE за постигнати най-високи резултати сред общо 23 национални ИТ асоциации, участвали в проекта. Национален координатор е и на европейските проекти Watify за насърчаване на дигиталното предприемачество и Националния офис за технологичен трансфер.

Инж. икон. Галина Тошева - от 2010 г. до момента е управляващ съдружник в „3Би Адвайзъри“ ООД. Има опит на различни длъжности в българската енергетика от 1997 г. В периода 2008 – 2010 г. e изпълнителен директор на „Български енергиен холдинг” ЕАД. Като зам-министър, отговарящ за енергетиката в Министерството на икономиката и енергетиката (2006-2008 г.), г-жа Тошева е имала цялостна отговорност за политиката в енергийния сектор и прилагането й в областта на енергийната стратегия, инвестициите и сигурността на доставките, интеграцията и диалога с ЕС, развитието на пазара, финансите, преструктурирането, програмите за финансиране, в т.ч. Международния фонд Козлодуй (МФК). Г-жа Тошева има повече от 18 години професионален опит в енергийния сектор, вкл. формулиране и разработване на политики и стратегии, изграждане на капацитет, както и различни аспекти на развитието на пазара на енергия и енергийна ефективност в България.

Инж. Маноела Георгиева - магистър по Текстилна техника и Стопанско управление в ТУ – София. Има специализация по Международни-икономически отношения при нас. Също така е и наш докторант по научна специалност- Организация и управление на производството. Бивш служител на ТУ- София. Заемала е длъжностите зам. кмет на Район Връбница-Столична община(1995-1999), кмет на Район Младост-Столична община (1999-2001), зам. министър в Министерството на околната среда и водите на РБ (2001-2005), Съветник към Комитета за разрешаване на кризата с управление на твърди битови отпадъци на територията на Столична община(2006). В момента е Управляващ съдружник в АТМ Консултинг партнърс ООД (от 2008г.).

Елена Урумова - Дизайнер на бельо и наша възпитаничка на Стопански факултет. Марката й Lena - Lena бързо се превърна в синоним на женственост и в предпочитан моден бранд сред българските жени.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама