Какво да правим, ако сме сгрешили в работата си


Какво да правим, ако сме сгрешили в работата си
Снимка: Thinkstock/Guliver

Безгрешни хора няма. Понякога идеите звучат страхотно в началото, но после се оказват не толкова ползотворни. Друг път може просто да сте разсеяни, да не се чувствате добре или да нямате необходимите знания за нещо и се стига до провал. Това обаче не означава, че трябва да се самообвинявате жестоко и да губите мотивация, пише Fortune. Чрез тези три стъпки можете отново да се върнете на гребена на професионалната вълна:

Задайте правилните въпроси. Е, сгрешили сте, какво толкова. По-важното е да се поучите и да не го правите втори път. За целта се обърнете към компетентните по върпоса хора в офиса и поискайте разяснения или съвет. Няма нищо лошо в това човек да потърси помощ, напротив – така той показва желание за развитие.

Спомнете си за постиженията си. Провалите могат да съсипят самочувствието ни. Но не бива да го допускаме. Когато усетите, че унивате, припомняйте си всички свои успехи и всички предизвикателства, с които сте се справили.

Напред и нагоре. Не позволявайте на грешките да спрат прогреса ви. Колкото по-дълго чакате преди да се върнете обратно в голямата игра, толкова по-трудно ще ви бъде. Поставете си нова цел и уверено тръгнете по пътя към нея, като преди това си начертаете ясна стратегия.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Няма нищо благородно в това да бъдеш по-високо от другия. Истинско благородство има тогава, когато човек застава над предишното си Аз.

Ърнест Хемингуей

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама