Какво да имате предвид при започване на първата си работа


Какво да имате предвид при започване на първата си работа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Предстои ви да отидете на работа за първи път? Нормално е да се притеснявате, но пък няма смисъл от това. Вижте 9-те най-важни неща, които да имате предвид преди да стъпите в офиса за първи път.

Бъдете любезни и добронамерени. Никой не обича да работи с надути и невъзпитани хора, а е важно да направите добро впечатление на колегите.

Не забравяйте – целта ви не е да улесните собствения си живот, а този на шефа си. Не се опитвайте да се измъкнете от задълженията си.

Приемайте критиката като нещо градивно. Обидата няма да ви помогне да се издигнете, по-добре използвайте коментарите във ваша полза.

Обръщайте внимание на всеки детайл, така ще си спечелите доверие в офиса.

Бъдете енергични и позитивни спрямо задачите, които ви се поставят.

Ако намирате работата си за скучна, напуснете. Не си струва – още сте млади и със сигурност ще имате и други възможности.

Но имайте предвид и следното – в началото може да ви карат да правите неща, които не са ви изцяло по вкуса, но с развитието ви ще се променят и задълженията ви и е възможно в бъдеще да ви стане по-интересно.

Няма нищо лошо в това да имате определени искания. Не се свивайте съвсем пред шефа, а изразете позиция. По-вероятно е да спечелите уважението му, отколкото да го ядосате.

Не си мислете, че първата ви работа е това, с което ще се занимавате до края на живота си. Използвайте я, за да разберете дали е сферата на дейност, която наистина ви вдъхновява и зарежда.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама