Филми, които ни дават съвети за бизнеса


Филми, които ни дават съвети за бизнеса

Винаги е било интересно да се надникне в живота на богатите и успелите. Пътят към върха на някои от тях неведнъж е бил вдъхновение за страхотни кинопродукции. Но независимо дали един филм е биографичен или не, той може да ни предаде ценни уроци за предприемачеството, пише Entrepreneur. Изданието е селектирало лентите, от които могат да се поучат както шефовете на големи компании, така и собствениците на малък бизнес.

"Социалната мрежа“, 2013 г. Проследява как Марк Зукърбърг създава Facebook и трудностите, с които се сблъсква. Урокът: Да имаш добра бизнес идея е чудесно, но може и да ти спечели врагове.

"Авиаторът“, 2004 г. Филмът ни запознава с авиационния магнат Хауърд Хюс, реална историческа личност. Урокът: Дори човек с множество персонални проблеми може да бъде успешен предприемач. Въпреки че разполага с парите на баща си, ентусиазмът и желанието на Хюз да се учи са нещата, които го дърпат нагоре.

"Шоколад“, 2000 г. Тази вкусна лента ни потопява в живота на едно малко френско селце и на сладкарката Виан Роше. Урокът: Когато се отнасяш с клиентите си като с членове на семейството, те ще ти останат лоялни докрай.

"Джери Макгуайър“, 1996 г. Спортен агент поставя на тест собствените си убеждения, след като бива уволнен. Урокът: Съчетанието от упорита работа, посветеност и правилните умения се отплаща като инвестиция.

"Форест Гъмп“, 1994 г. Дружелюбният и не твърде интелигентен Форест по стечение на обстоятелствата присъства на много исторически моменти, но няма късмет в любовта. Урокът: Силата на приятелството е голяма. Успехът на Bubba Gump Shrimp Co. показва, че правилното бизнес партньорство може не само да повлияе на хода на бизнеса, но и на личния живот. Този филм вдъхновява истинската верига ресторанти Bubba Gump Shrimp в САЩ и чужбина.

"Животът е прекрасен“, 1946 г. Ангел показва на бизнесмен какъв би бил животът, ако той не се е раждал. Урокът: Когато стане трудно, не се отказвай. И още нещо - не е лошо да имаш няколко богати приятели, на които можеш да разчиташ.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама