Дневниците на принцесата: Жокейката от Йордания


Дневниците на принцесата: Жокейката от Йордания

Мислите си, че принцесите живеят само в детските приказки? Те съществуват наистина и още как! В поредицата ни "Дневниците на принцесата“ ще ви убедим, че нито Пепеляшка, нито Бел са литературни образи без еквивалент в модерния свят. След като ви запознахме с повечето очарователни владетелки в арабския свят, няколко красавици със синя кръв от Запада, сега е ред на принцеса Хая, дъщеря на покойния йордански крал Хюсеин, а към днешна дата четвърта съпруга на Емира на Дубай.

Принцеса Хая Бинт Ал Хюсеин е всестранно развита личност с много лица – предана съпруга и майка, бивш олимпийски атлет, посланик на мира към ООН, член на Мжедународния олимпийски комитет и единствената йорданска жена, която притежава лиценз за шофиране на тежкотоварни камиони. Ако биографията на красивата принцеса все още не ви е впечатлила, то може би следващите редове ще ви заинтригуват.

Принцеса Хая е дъщеря на вече покойните крал Хюсеин и кралица Алиа, а към днешна дата е омъжена за Негово Височество Шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, министър-председател на ОАЕ и владетел на Дубай. Двамата имат една дъщеря, Шейха ал Джалила, и един син, Шейх Зайед, родени съответно през 2007 и 2012 година.

Когато принцеса Хая е само на две годинки, майка ѝ, любимката на цяла Йордания, загива в катастрофа с хеликоптер на 28-годишна възраст. Кралят бързо вижда, че обществото ще се опита да принуди Хая да заживее в образа на майка си, затова бързо я скрива от любопитните очи на медиите.

Като почти всички араби от висшата класа, принцеса Хая също получава образованието си в Англия. Тя печели 5 турнира по бадминтон още докато е в гимназията, а по-късно се отдава на политика, философия и икономика в Оксфорд.

Когато се връща в Йордания, принцесата е твърдо решена да продължи спортната си кариера с езда. И макар цялото общество да я осъжда строго и да казва, че майка ѝ никога не би направила подобно нещо, баща ѝ, крал Хюсеин, твърдо застава зад нея. Няколко години по-късно богатият татко е съвсем обезоръжен от чара на дъщеря си и ѝ купува първия кон, кръстен Скандал. „Преговорите“ между двамата са разказани години по-късно от принцеса Хая. Оказва се, че точно едно изречение е променило мнението на краля, а именно „Татко, всяка принцеса си има скандал и уверявам те, по-добре е той да дойде на четири крака, от колкото на два!“

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама