Дневниците на принцесата: Нежната усмивка на Йордания


Дневниците на принцесата: Нежната усмивка на Йордания

Мислите си, че принцесите живеят само в детските приказки? Те съществуват наистина и още как! В поредицата ни "Дневниците на принцесата“ ще ви убедим, че нито Пепеляшка, нито Бел са литературни образи без еквивалент в модерния свят. След като миналата седмица ви запознахме с най-влиятелната и стилна жена в арабския свят Шейха Моза, днес ще "отпътуваме” до Йордания, за да се срещнем с кралица Рания.

Пътят на красивата кралица към короната е също толкова впечатляващ, колкото самата нея. Тя се запознава със своя съпруг Абдула бил Ал-Хусейн на вечеря, а само 6 месеца по-късно двамата се вричат във вечна вярност. Обикновеното момиче от Кувейт е категорична, че любовта им била от пръв поглед. Преди да изживее своя любовен романс, Рания блести с интелекта си като студентка по Бизнес администрация в Американския университет в Кайро. След дипломирането си работи в банка, а по-късно заема отговорна позиция в Apple.

Кралица Рания Ал-Абдула е една от най-забележителните първи дами в арабския свят и се е превърнала в символ на Йордания. За повечето хора кралица Рания е защитник на правата на жените и децата. Тя открито критикува т. нар. “убийства заради честта” – обичай мъжете да убиват роднини от женски пол, обвинени в изневяра или загуба на своята девственост, преди да са сключили брак.

Основна част от програмата на кралицата са посещенията в различни йордански училища, където събира информация за тяхното състояние. Тя е ангажирана с над 14 световни инициативи, сред които се открояват участията й в Световния икономически форум, в Глобалния алианс за ваксини и имунизации и др.

Когато крал Абдула и кралица Рания заемат трона, те внасят по-популистки подход към управлението на монархията. Кралската двойка избягва да обитава двореца и предпочита своя дом, който се намира извън Аман. Рания е майка на четири деца – принцовете Хюсеин и Хашем и принцесите Иман и Салма. Тя споделя, че като всяка работеща майка търси баланса между професионалните си задължения и децата, но именно времето, прекарано с тях, ѝ осигурява нужната сигурност и я държи здраво стъпила на земята.

Елегантността и безупречния й вкус са световно признати от не едно и две модни списания. Умело съчетава традиционни йордански елементи с изтънчена линия и впечатляващи цветове в западен стил. Любимите й дизайнери са Ели Сааб и Джорджо Армани, който винаги е твърдял, че кралицата е неговата най-голяма муза. През 2003 година получава титлата "Световна кралица на елегантността“ след онлайн гласуване, проведено от популярното британско списание Hello.

Един от любопитните факти по повод на великолепието и неизчерпаемите стилни идеи на кралицата на Йордания, е свързан с желанието да носи обувки от чисто злато, украсени с диаманти и топази.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама