Дневниците на принцесата: Австралийската снаха на датската кралица


Дневниците на принцесата: Австралийската снаха на датската кралица
Снимка: Getty / Guliver Images

Всички малки момиченца са влюбени в приказките с принцове и принцеси. Може би си мислите, че тези кралски особи живеят само и единствено там - в детските фантазии и книжки? Те съществуват наистина и още как! В поредицата ни "Дневниците на принцесата“ ще ви докажем, че нито Пепеляшка, нито Бел са литературни образи без еквивалент в модерния свят. След като ви запознахме с няколко очарователни владетелки от най-различни кътчета по света, днес ще ви срещнем с една от прекрасните снахи на датската кралица Маргрете II.

Нека започнем днешната история с това, че кралицата на Дания има двама сина. Единият от тях, изключително чаровният принц Фредерик, е настоящият престолонаследник. В светските среди, освен като важна част от кралската фамилия, принц Фредерик е познат и с романтичната си любовна история с принцеса Мери.

Мери-Елизабет Доналдсън е родена в Австралия през 1972 година. Макар целият ѝ живот да минава на „Долната земя“, бъдещата принцеса всъщност е с шотландско потекло. Мери завършва средното и висшето си образование в Тасмания. В продължение на 5 години тя учи комбинирано право и търговия, а след това изкарва сертификати по реклама и директен маркетинг.

Запознанството между Мери и принц Фредерик е наистина доста интересно. Въпреки дългото си и весело ергенуване, принц Фредерик пада в плен на красивата тасманийка преди 16 години, насред олимпиадата в Сидни, където е участник в датския отбор по ветроходство. Той среща Мери на многолюдно парти в класически пъб и още при първия им контакт не може да откъсне очи от нея. Тя пък и понятие си няма кой е той. Запознава ги испанският престолонаследник Фелипе, който е приятел на Фредерик, но се оказва близък и с човек от компанията на Мери.

Впоследствие двамата започват да поддържат връзка от разстояние, като принц Фредерик посещава слънчевия континент няколко пъти, а Мери съвсем сериозно се заема да учи датски. Нещата се задълбочават и през зимата на 2001 година, Мери-Елизабет се мести да живее в Европа, започвайки работа като учителка по английски в Париж. 2 години по-късно става ясно, че кралица Маргрете възнамерява да благослови влюбената двойка, за да могат Фредерик и Мери да встъпят в свещен съюз. Всички гости на събитието, състояло се през май 2004 година в Копенхаген, са убедени, че най-щастлива от сватбата е именно датската кралица, която явно е започнала да се притеснява от плейбойската слава на сина си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама