Българи с опит от чужбина търсят своята "Кариера в България“


Българи с опит от чужбина търсят своята "Кариера в България“
Снимка: Thinkstock

Седмото издание на най-големия кариерен форум за българи с опит и/или образование в чужбина "Кариера в България. Защо не?” ще се проведе на 10 септември 2014 г. от 10 часа, в Интер Експо Център София.

Организатори на форума са сдружение "Тук-Там" и фондация "Идентичност за България". С

И тази година повече от 60 организации-изложители ще представят пред кандидатите с опит и образование в чужбина възможностите за професионална реализация в родината. Сред тях има български и международни компании, много от които за първи път се включват във форума, секторите, които компаниите представят включват услугите, производство, телекомуникации, банки, консултантски сектор, информационни технологии и други.

Над 30 лектора ще участват в семинарната програма и ще споделят своя опит в професионалната реализация в България. Сред тях са топ мениджъри и успешни личности с образование/опит от чужбина като: Петър Иванов от Майкрософт, Магърдич Халваджиян, Хуан Карлос Пералехо от Нестле, Ruediger Hoeben-Stoermer от Lufthansa Technik и други. Част от темите в семинарната програма ще обърнат поглед към бъдещето на бизнес средата в България, като акцентират върху: секторите на следващите 7 години, какви са перспективите за развитие у нас, ако не си IT специалист и вирее ли чуждият бизнес у нас.

Присъстващите на форума ще могат да участват и в много други активности по време на събитието. За предприемчивите – тези, които искат да стартират бизнес в родината ще има специална стартъп арена с водещи предприемачески организации в България като Start It Smart, Entrepreneur.bg, ABLE, StartUp, betahaus, както и фондовете eleven и lauchub.

Гостите на форума ще могат да се възползват от лични кариерни консултации със специалисти в човешките ресурси и да присъстват на специализирани фирмени презентации. По време на форума кандидатите ще участват и в интерактивна работилница „Има хляб в теб!“ на Мрежа Хлебни къщи, ще се запознаят с MoveBG – платформа за дебат и общо действие, както и независимия проект Like.Bulgaria.

След успешното приключване на програмата, участниците във форума ще могат да се позабавляват и да срещнат нови приятели на афтър парти от 20:30 в Culture Beat (НДК).

 

Всяка година организаторите си задават въпроса доколко е успешен форума в намирането на работа на кандидатите. През изминалата година 75% от участниците на форум Кариера в България. Защо не? 2013 са намерили работодател, който харесват. Целта на форума е да даде възможност за информиран избор за професионална и лична реализация в България. Миналата година организаторите стартираха портала на завърналите се (azizbrah.karieravbulgaria.com), инициативата продължава съвместно с фото-проекта Избягалия куфар на Кариера в България, който провокира участниците да заявят своя избор да се върнат и да останат със снимка с куфара, който е отказал да замине.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама