Бизнесмен напусна работа, защото пренебрегвал дъщеря си


Бизнесмен напусна работа, защото пренебрегвал дъщеря си

Изпълнителният директор на управляващия милиарди инвестиционен фонд PIMCO Мохамед Ел-Ериан учуди всички с решението си да напусне поста си. Оказва се обаче, че Ел-Ериан има повече от удачна причина да го направи. Той взел решението, след като 10-годишната му дъщеря направила списък с 22 важни неща в живота й, които баща й е пропуснал заради работата си.

Когато преди време финансистът попитал щерка си защо не го слуша, когато например й казва да си измие зъбите, тя му разказала колко пренебрегвана се чувствала от него. След това изготвила въпросния списък, в който фигурирали неща като спортни състезания и Хелоуин маскаради.

"Подейства ми като студен душ. Почувствах се ужасно. Бях имал уважителна причина за всички тези отсъствия – бизнес пътувания, срещи, служебни телефонни разговори... Но вече нищо не изглеждаше толкова значимо“, разказва бившият изпълнителен директор пред Worth.

Затова и решил да напусне. От няколко месеца насам Ел-Ериан се занимава с няколко различни дейности, но с гъвкаво работно време, което му позволява да не пропуска истински важните моменти.

"Сега се редуваме с жена ми кой да кара детето на училище. Понякога аз й приготвям закуската. Започнах по-често и да я взимам от училище и да я водя на разни места. Много си говорим и споделяме. Планираме и да отидем на почивка само двамата“, казва още финанситът.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама