8 съвета за работещите от вкъщи


8 съвета за работещите от вкъщи
Снимка: iStock/Guliver

С развитието на технологиите все повече хора, чиито професии го позволяват, избират да работят от вкъщи. Такъв тип заетост има своите предимства – избягване на сутрешния трафик, сърдития шеф и глупавите офис правила. От друга страна обаче човек по-лесно се разсейва и отпуска вкъщи и работата понякога остава недовършена, пише Lifehack. Ако обаче правите тези 8 неща, ще бъдете продуктивни и от хола си

1. Създайте си рутина. Определете си часове, в които да започвате и да завършвате работа, старайте се да ги спазвате.

2. Ставайте рано и се подготвяйте за деня. Не работете по пижама от леглото си. Изкъпете се, закусете, облечете удобни дрехи. Иначе ще ви бъде далеч по-трудно да се настроите на професионална вълна.

3. Не се хранете пред компютъра. Много от нас са свикнали да правят по няколко неща едновременно, за да пестят време. Това обаче рядко води до ефективност. Хапвайте само в кухнята, така ще дадете почивка и на очите си.

4. Правете си списък със задължения. Универсално правило, което не бива да пренебрегвате. Разписвайте си задачите още от предната вечер, за да не се лутате откъде да започнете на сутринта.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама