7 знака, че не ви плащат достатъчно


7 знака, че не ви плащат достатъчно
Снимка: iStock/Guliver

Чувството, че не получавате достатъчно пари може да бъде един от най-обезсърчаващи аспекти на работата, пише вестник "Индипендънт" .

"Това е обяснимо, защото заплащането е конкретен показател за това колко добре се справяш и напредваш в работата, както и колко високо си ценен", заявява Лин Тейлър, експерт в динамиката на работния процес и автор на книгата "Опитоми ужасния тиранин в офиса. Как да се справим с детинското поведение на шефа и да преуспеем в работата”.

Според проучване на Glassdoor.com от 2014, цели 39% от анкетираните смятат, че не получават заплатата, която заслужават.

Ето 7 признака, че ви плащат по-малко, отколкото заслужавате.

1. Обява на компанията ви за позиция сходна на вашата предлага по-високо заплащане

"Ако има няколко подобни на вашата позиции в компанията, характеристиката прилича на вашата и заплатата е по-висока, то това е един от най-ясните знаци", казва Тейлър.

2. Печалбите на компанията се покачват, но заплатата ви почти не мърда

"Ако водите разговори с шефовете си относно печалбите на фирмата и сте наясно, че например за една година има 20% растеж, а вашата заплата е същата, това ще е много добър аргумент за повишение",съветва Тейлър

3. Проучване показва, че заплатата ви не е достатъчно висока

Има много онлайн източници, които могат да ви дадат полезна информация. Тези интернет калкулатори използват данните за професията ви, годините опит и образователната квалификация, за да ви дадат добра представа дали заплатата ви отговаря на това, което заслужавате.

4. Заплатата за първата ви работа е бил ниска и не се е променила

Помислете си каква заплата получавахте при първата работа на такава позиция. Може би сте приели по-малка сума, защото сте били отчаяни. Сега помислете за прогреса си. Ако доходите ви не са се променили значително, най-вероятно не ви плащат достатъчно.

5. Печелите по-малко, отколкото ваши колеги със същия опит и образование

Въпреки че не всички говорят открито за пари, а в много компании това им е забранено, може да има асоциация или професионални конференции, където хора на сходна позиция в определено бизнес поле да споделят анекдоти за работното си място. В такива моменти може да се заговори за заплата.

6. Отговорностите ви се увеличават, но не и заплатата

Ако шефът непрекъснато ви трупа нови задължения, допълнителна работа и повече отговорности, без да увеличава заплатата или поне да обсъди такова нещо, определено не ви плащат достатъчно Друг знак: наименованието на позицията ви се променя, но не и заплащането.

7. Шефът се дърпа, когато искате да обсъдите бъдещето ви

Струва ли ви се, че е невъзможно да обсъдите дългосрочното си кариерно развитие с шефа ви? Той или тя може да няма такова желание, защото при подобен разговор ще се стигне до въпрос за заплатата ви или нещо сложно, за което не е подготвен/а.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама