6 неща, заради които колегите не ви харесват


6 неща, заради които колегите не ви харесват
Снимка: iStock/Guliver

Добрите отношения с колегите не само ще направят времето ви в офиса по-приятно, а и ще покажат на ръководството, че сте човек, който може да работи в екип. Понякога обаче дразним останалите, без да го осъзнаваме. От Lifehack ни дават няколко примера за навици, които ни правят отблъкващи в очите на околните.

1. Винаги се съревновавате

Изпитвате ли нужда да сте по-добри от всички останали, да виждате повече, да правите повече? Ако да, не сте от най-атрактивните личности. Трябва да давате възможност на другите да се радват на успехите си.

2. Погълнати сте от себе си

Мнозина имат такава склонност, без дори да се усещат. Фокусирате се само и единствено върху себе си, говорите само за себе си и често не ви пука какво имат да кажат хората около вас. Смятате, че само вие имате значение. Ако това ви е познато, време е за промяна.

3. Не сте честни

За да сте добър колега или поне човек, чиято компания е желана, трябва да сте искрени. Доста хора имат навика на лъжат и да крият истинските си чувства. Приказката „Честността е най-добрата политика“ тук важи с пълна сила.

4. Държите се грубо

Ако често сте неучтиви и обиждате или унижавате колегите си, спрете незабавно. Често ще имате разногласия с околните или ще ставате свидетели на неприятни ситуации, но няма смисъл да правите сцени. Така само правите другите потърпевши от ужасното ви поведение.

5. Не сте надеждни, а непрекъснато разчитате на околните

Насреща ли сте, когато ваш колега ви помоли за помощ? Или винаги сте заети, когато някой има нужда от вас? Ако сте човек, на когото никога не може да се разчита и непрекъснато търсите съдействие от другите, но никога не предлагате своето, никой няма да иска да общува с вас.

6. Преливате от негативизъм 

Песимизмът не е привлекателен. Ако винаги гледате нещата откъм мрачната страна, опитайте да промените отношението си. Животът изобилства от поводи за усмивка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама