5 съвета как да напреднете в кариерата си


5 съвета как да напреднете в кариерата си
Снимка: Thinkstock/Guliver

Съществуват много статии и книги със съвети за хората, които си търсят работа, но тези, които вече са си намерили такава, също се нуждаят от напътствия как да се справят добре с нея. Представяме ви пет начина, по които да напреднете в кариерата си.

Съставете си кариерна мисия

Напишете на един лист къде сте, накъде отивате и какво ви е нужно, за да стигнете там (разбира се, в професионално отношение). Всеки път, когато имате трудности, поглеждайте написаното. Това ще ви помогне да се концентрирате върху целите си.

Дефинирайте очакваниятa си

Както е важно вие да знаете какво се очаква от вас на работа, така и шефът ви трябва да е наясно с вашите изисквания. Иначе и двете страни могат да се почувстват измамени.

Разрешавайте проблемите

Не се крийте от неприятните ситуации, а се стремете да намерите изход от тях. Дори да не успеете първия път, опитайте отново. На работното ви място това ще се забележи и може да ви разкрие нови, по-добри, възможности.

Бъдете социални

Стремете се да се разбирате с колегите си, създайте си среда. Не само ще се чувствате по-добре, но и ще имате към кого да се обърнете за помощ, ако се наложи. А и самотникът никога не е върха на списъка за повишение.

Станете спец

Започнете като станете експерт в своята сфера на дейност. Четете, увеличавайте познанията си. След това избирайте подходящия момент да демонстрирате способностите си така, че да изпъкнете.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама