4 знака, че трябва да напуснете работа


4 знака, че трябва да напуснете работа
Снимка: iStock/Guliver

Всички имат трудни периоди в службата. Ако обаче от дълго време се чувствате потиснати и неудовлетворени, може би сте достигнали повратна точка. Може би дори е време за промяна. Но напускането на работа във времена, в които намирането на друга не е никак лесно, трябва добре да се обмисля. Представяме ви четири признака, по които да познаете, че този момент е дошъл:

1. Ходите на работа с неудоволствие

Това е нещо повече от омраза към понеделниците. Ако всеки ден отивате на работа с нежелание, значи определено нещо не е наред. Опитайте се да установите причината за това и да определите дали тя може да бъде премахната – например неприятен колега, лош шеф и други. Ако нищо не зависи от вас, тогава е време да спрете да се измъчвате и да подадете молбата си за напускане.

2. Работата е обсебила живота ви

Работата не е всичко. Един добре балансиран живот включва еднакво внимание към всички области - семейството и приятелите, към учене, пътувания, хобита и грижи за самия вас. Като главен изпълнителен директор на собствените си лични дела, вашата най-голяма отговорност е да разпределите времето и енергията си по начин, който е в съответствие с вашите мечти, а не просто със заплатата ви. Ако работата ви вреди на вашето здраве, брак, взаимоотношения, лично пространство или емоционално благополучие, тогава тя не си заслужава.

Прочетете останалите ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама