10 съвета как да спестите време


10 съвета как да спестите време
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас не винаги намира достатъчно време и енергия, за да свърши всички неща, които е планирал за деня. Но има много техники, които могат да ви помогнат да увеличите продуктивността си. Ето и 10 от тях:

1. Решете кое е важно, защото след 5 години 80% от нещата, които правите днес, няма да имат значение. 

2. Сънят, храната и упражненията могат да ви помогнат да повишите приходите си, тъй като увеличават фокуса, мотивацията и нивата на енергия. 

3. 2-минутното правило: Ако можете да направите нещо (като да отговорите на имейл или скучна къщна работа) в рамките на 2 минути, направете го. Планирането за по-късно, помненето и правенето в бъдеще ще отнеме 5 минути или повече. 

4. Верига на производителността. Ако искате да бъдете добри в нещо, правете го всеки ден. Включително на Коледа и Великден. Без оправдания. 

5. Вашата памет не е добра. Отървете се от всичко в главата си, дори да сте гении. Напишете го в тетрадка, на телефона си, на апликация за задачи... няма значение.

6. Рутината е важна. Имате нужда от дисциплина и това означава две неща: планиране на всичко сутринта и кратък списък със задачки. Това помага да останете фокусирани, да приоритизирате, да отхвърлите ненужните задачи и да направите това, което има значение. Това спестява часове.

7. Носете слушалки. Не трябва да слушате музика, но това ще ви помогне да се изключите от страничните шумове.

8. График на имейлите. Не проверявайте пощата си в началото на деня, нито вечерта, правете го три пъти на ден: в 11, 14 и 17 часа. И вашата поща не е списък със задачи. Почиствайте я редовно.  

9. Същото с телефоните разговори. Не бъдете винаги на разположение. 

10. Изтрйте. Кажете не. Игнорирайте. Не се ангажирайте с графици. Много хора ще ви намразят за това, но вие ще имате време да направите съответните неща.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама