VenZy срещу тормоза на деца


VenZy  срещу тормоза на деца

Харизматичният изпълнител VenZy призовава всички деца и млади хора в България да се изправят срещу тормоза, обединявайки сили с Cartoon Network в кампанията "КЛУБ ПРИЯТЕЛСТВО: ИМАШ СИЛАТА - БЪДИ ПРИЯТЕЛ".

Инициативата официално стартира този петък (27 февруари) и има за цел да повиши осведомеността и да вдъхне сили на децата да се справят с тормоза, използвайки уникални анимации и истории, които да мотивират децата да поговорят за техните изживявания, да бъдат добри приятели и да си помагат.

Децата, които са се сблъсквали с тормоз - било то директно или не - могат незабавно да получат професионален съвет, полезни насоки и друг вид помощ онлайн на cartoonnetwork.bg/budipriatel

Тъй като тормозът представлява проблем, който засяга почти всички деца в един или друг момент, Cartoon Network си партнира с Фондация "Асоциация Анимус", за да информира децата и младите хора относно тези въпроси и да предостави незабавна помощ и подкрепа за тези в нужда. За последната година на специализирания телефон 116 111 са постъпили 102 889 обаждания като 35% от тях са направени от деца под 12 години.

VenZy посети близо дузина основни училища в София като част от кампанията.

VenZy споделя: "Радвам се да подкрепя Cartoon Network и да вдъхна кураж на децата да се изправят срещу тормоза. Това е много сериозен проблем, засягащ деца от всички възрасти в България. Почти няма човек, който да не е бил тормозен като малък или да не е бил свидетел на хулиганство. Лично аз съм бил свидетел на това как по-слаби или по-малки деца са подлагани на тормоз, заради различен социален статус или заради нещо друго. Тогава осъзнах, че това не е правилно. Затова се научих да съм мил и позитивен към хората около мен, изграждайки една приятелска и дружелюбна култура и отношение. Вярвам, че така успях да помогна по някакъв начин. Важно е децата да разберат, че тормозът не е приемлив и че е ОК да се открият и да говорят за преживяванията - независимо дали са били обект на тормоз или са видяли как някой е тормозен. Всички ние можем да помогнем, просто като сме приятели, мили и внимателни към другите.“

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама