Деца рисуват безплатно в СГХГ


Деца рисуват безплатно в СГХГ

Програмата на Фондация Изиарт "Изкуство за малките" стартира за четвърта поредна година на 4 октомври (събота) от 11.30 ч. в Софийска градска художествена галерия.

Така всяка събота деца на различни възрасти ще имат възможността да влизат свободно в галерията и да рисуват различни произведения на изкуството под напътствията на млади преподаватели, завършили Национална художествена академия.

Проектът се финансира от Фондация Америка за България, благодарение на което децата ще се възползват от програмата напълно безплатно. Не е необходимо и предварително записване.

Изкуство за малките е детска програма със свободен достъп, която има за цел да превърне музеите в лесно достъпно и привлекателно  място, както за децата така и за техните родители. Рисувайки в залите на музеите, децата  имат възможност да се запознаят с произведенията на изкуството, а организирането на импровизирана изложба с техните рисунки накрая на всеки сеанс цели да им даде самочувствие и самоувереност на истински творци.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама