6 причини да изберете черно-бели книжки за бебета


6 причини да изберете черно-бели книжки за бебета

Какво си мислите, когато чуете за черно-бели книжки за бебета и деца? Ако това не ви звучи кой знае колко вълнуващо – помислете пак. Доказано е още в началото на 60-те години на 20-ти век от американския психолог д-р Робърт Франц (популярен с множеството си изследвания за развитие на бебешко-детските сетива), че най-добрият стимул за развитие на зрението на новородените са високо контрастните изображения, а кое е по-контрастно от черния и белия цвят?

Предлагаме ви две много забавни книжките – те са от поредицата "Светът на Лара и Феликс“. Авторката, Весела Крисел, е избрала да поднесе на най-малките не само контрастни изображения, които показват заобикалящата среда и помагат на бебето по-лесно да опознае света, но е използвала и още две любими играчки на мъничетата – мечето Лара и количката Феликс.

Предлагаме ви и 6 причини да изберете черно-белите книжки като подарък за бебе.

1. Черно-белите книжки стимулират зрението на новородените

Зрението е най-слабо развитото сетиво при раждането и малките бебета имат нужда от време за да започнат да виждат ясно лицата на мама и татко, да различават предметите наоколо. Контрастите изображения са най-добрият стимул за това.

2. Покажете на приятелите ви, че ви е грижа

Покажете на вашите приятели, които наскоро са станали родители, че мислите за тях и новия член на семейството им. Не забравяйте, че новороденото се е превърнало в тяхната Вселена и със сигурност ще са ви благодарни, че мислите за тях.

3. Бъдете оригинални

Книжка за бебе? Никой не се сеща да подари това на едно малко съкровище, което скоро се е появило на света. Бъдете оригинални и подарете книжка, която ще стимулира зрението на малкото човече и то ще може да я ползва дори, когато е на 2 години и половина.

4. По-разбираеми за бебетата

Черно-белите книжки са много по-прости и ясни, а бебетата (0-12 месеца) и малките деца(12-28 месеца) имат нужда от именно това, а не от натрупани детайли, на които те без това не обръщат внимание.

5. Не просто черно-бели

Книжките не са само черно-бели. В тях присъстват и допълнителни цветове, но не много, защото светът е шарен и децата трябва да свикват с това, но в умерени дози.

6. Защо "Светът на лара и Феликс“

"Светът на Лара и Феликс“ са първите книжки от този тип създадени от български автор. Весела Крисел е дипломиран психолог и като всяка майка търси най-доброто за своите деца. Когато се родила дъщеря й, Весела не намерила тези книжки у нас, а й се наложило да моли приятели, които пътуват по света да й ги доставят. Когато се родило второто й дете – тя решила, че този път ще е подготвена и сама създала черно-белите книжки.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама