50 безплатни ателиета за деца на 1-ви юни в София


50 безплатни ателиета за деца на 1-ви юни в София

Над 50 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в София, което ще се проведе на 1-ви юни пред Народния театър "Иван Вазов”. Съорганизатори на събитието са Фондация Изиарт и Столична община, а всички инициативи за празника на детето са с вход свободен.

Работилниците ще се провеждат в рамките на целия ден от 10.00 ч. и 18.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. Фондация Изиарт е изработила специално създадени игри за Национален археологически институт с музей /НАИМ/, Национален природонаучен музей, Университетската ботаническа градина, Институт за етнография и фолклористика с Етнографски музей, Криптата на храма „Св. София” и Софийска градска художествена галерия.

Благодарение на Испанското посолство в Природонаучния музей ще е разположена атрактивна подводница, с която децата ще могат да търсят потънали съкровища от испански галеони.


Организаторите са планирали и необичайна архитектурна разходка с ретро трамвай из центъра на града с цел да запознаят децата с най-знаковите сгради на София и най-любопитните факти около тях.

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия с ателието Цирк на науката. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Предвидено е и атрактивно готварско шоу с децата и Ути. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

През 2015 събитието ще се проведе в 8 града в България в периода 23 май – 20  септември, както следва:  БЛАГОЕВГРАД 23 - 24 май; ПИРДОП/ЗЛАТИЦА – 30 май; СОФИЯ - 1 юни; ВРАЦА 13 юни; БУРГАС 22 - 23 август; СТАРА ЗАГОРА – 12-13 септември; РУСЕ 19 -20 септември

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Семейство


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама