Изпитан начин да се сближите с партньора си


Изпитан начин да се сближите с партньора си
Снимка: iStock

Без значение с какви проблеми се сблъскват двойките, има един много ефективен начин, който ще помогне за подобряване на отношенията. Това е много просто - научете се да слушате партньора си. И не само слушайте, но ИЗСЛЕДВАЙТЕ!

Внимателното слушане на половинката ви не само значително укрепва и подобрява отношенията, но и носи истинска радост и удовлетворение. Това не е изненадващо, защото когато сме сигурни, че сме интересни и важни за някого, чувстваме истинска грижа и топлина.

Въпреки простотата на задачата, по някаква причина не знаем как (или не искаме) да се ​​вслушаме един в друг. Именно затова трябва да промените нещата и да бъдете по-внимателни в разговорите с партньора. Има няколко важни неща, които ще ви помогнат да се сближите с половинката.

ЗАЩО МЪЖЕТЕ СЕ СТРАХУВАТ ОТ ЛЮБОВТА

Задавайте въпроси и се интересувайте от партньора си

Спомнете си как започнаха отношенията ви. Постоянно се питахте различни въпроси, изучавахте се един друг, нали? Буквално за всичко: за детството, училищните години, какво обича и мрази другият човек... Интересуваше ви всяко малко нещо един за друг. Какво се случи с времето? Изучихте ли любимия човек толкова задълбочено?

Ние се променяме всеки ден. Растем, развиваме се, научаваме нещо ново, изхвърляме старото. И когато спрем да проявяваме интерес към живота на партньора, губим онзи необходим компонент от връзката, на който почива любовта. Съответно връзката с партньора отслабва, а с годините и напълно се разкъсва.

Така че най-лесният начин да се свържете с човек е да попитате нещо. Да го разпитате за миналото му, за неговите планове, мечти, впечатления, чувства, работа и всичко останало.

Внимателно анализирайте как питате партньора си

Запомнете всичко - до най-малките детайли. Ако сте задали въпрос на някого, когото обичате, оставете всички неща настрана и внимателно изслушайте отговора. Не си гледайте телефона, не се занимавайте с други неща. Просто го изслушайте! Така му показвате, че за вас няма нищо по-важно от него. Повярвайте ни, за вашата връзка подобни моменти са просто безценни.

Езикът на тялото е много важен при общуването с партньора

Гледайте как седите, на къде е обърнато тялото, изражението на лицето, стойката. Всичко това е много важно, за да може човек да се чувства в безопасност, да се отпусне пред вас. Важно е също да следите как партньорът реагира на вас. Относно темпото и тоналността на речта му, езика на тялото, изражението на лицето. Не мислете, че ако само се преструвате, че го слушате, събеседникът няма да го забележи! Всичко ще му направи впечатление. И лесно може да разберете това от поведението му.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама