7 неща, за които никога не бива да се тревожите в една нова връзка


7 неща, за които никога не бива да се тревожите в една нова връзка
Снимка: iStock/Guliver

Връзки. Всеки иска да има връзки, всеки иска да стои далеч от тях. Не можете да спечелите или да загубите. Без значение колко обичате някого, или колко много искате да избягвате споровете, те не могат да бъдат избегнати.

Все пак, има някои спорове, които можете да избегнете – просто като не допускате тези неща да ви тревожат. Като не позволявате на тези дреболии да влязат под кожата ви, ще си спестите много неудовлетвореност и време. И тяхното избягване ще направи вас и партньора ви много по-щастливи от връзката. Ако след месец обаче той все още продължава да прави тези неща, може би си струва да ги обсъдите.

Но в първите месеци на връзката вторачването в подробностите няма да изгради солидна база. Само ще провали възможността за задълбочаване. Ето седем неща, за които не трябва да се притеснявате, че вашият партньор прави (или не прави) в една нова връзка:

1. Не отговаря на всичките ви съобщения

21 век сме, нали? Всеки има достъп до телефона си през цялото време, нали? Грешка. Хората са заети и имат своите собствени отговорности. Никой не иска да е залепен за телефона си непрекъснато. Да, вероятно той е видял съобщението ви. Просто не може да отговори в момента, защото е зает. Или може да има член от семейството, който му се кара, че прекарва толкова време на телефона си.

Няма проблем, ако гаджето ви не ви отговаря непрекъснато. Това не означава, че не сте важни за него. Означава просто, че е фокусиран върху собствения си живот и трябва да сте му благодарни за това, че се опитва да го подобри. Защото в края на деня да сте силни индивидуално и подкрепящи се взаимно е това, което прави връзката силна.

2. Не качва снимки на двама ви в Инстаграм

Едно от нещата, които най-много ме притесняваха с бившето ми гадже, беше, че не качва наши общи снимки в Инстаграм. Защо? „Защото всеки трябва да знае колко сме щастливи заедно“, бих казала аз. Това са глупости. Снимките в Инстаграм не са показател за това колко много означавате за някого.

От друга страна, не се разстройвайте, ако качва снимки, на които е с някой друг. Това означава просто, че иска да сподели хубава снимка. Не преувеличавайте значението на социалните медии. В противен случай можете да кажете сбогом на връзката си.

3. Не сменя статуса си във Фейсбук на „обвързан“

Единствената причина все още да използвам Фейсбук е, че Инстаграм и Снапчат ми доскучават. Има толкова много хора, които отказват да приемат факта, че Фейсбук въобще е актуален все още. Някои хора дори не знаят, че могат да сменят статуса си в профила.

Имах приятелка, която скъса с гаджето си, защото той отказваше да направи връзката им „Фейсбук официална“. Не трябва да притискате гаджето си да уведомява своите 1 000 и повече приятели, че е с вас. Вероятно той дори не познава 600 от тези „приятели“.

4. Разговаря с хора, с които вие не искате да разговаря

Да контролирате гаджето си с кого говори е най-лошото нещо, което можете да направите в едно партньорство. Това ще съсипе връзката и ще го накара да крие неща от вас. Ако той знае, че не искате да говори с определени хора, когато говори с тях (а той ще говори), просто ще го крие.

Без значение колко дълго сте с него, той ще продължи да крие тези неща, защото иначе при всички положения губи. Не се опитвайте да контролирате приятелствата на гаджето си. Когато нещата се прецакат, това няма да ви хареса.

5. Не е такъв кавалер, какъвто ви се иска

“Излязохте на среща? Той изчака ли те да седнеш първа? А отвори ли ти вратата?“ Ами не. Не го направи. И това е без значение. Всеки може да прави собствените си неща. Да, приятно е някой да ни отваря вратите, но това не трябва да определя удовлетвореността ни от връзката.

Ако той не ви е отворил врата, излезте пак с него. Това не говори нищо за неговия характер. Кавалерството е остаряло и липсата му не бива да бъде причина за скъсване.

6. Не поема всеки път инициативата да се виждате

Както вече споменах, хората са заети. Това се случва с моите приятели през цялото време. Хората си имат собствен живот и собствени грижи. Ако се замислите, женените хора прекарват време заедно само защото живеят в един дом.

Ако той не поема инициативата да се виждате всеки път, поемете инициативата вие. Ако не иска – няма проблем. Опитайте друг път. Разбира се, има момент, в който трябва да се тегли чертата, но не се тревожете, ако той не е непрекъснато зает с планове как да ви види. Освен това, така имате повече време да се фокусирате върху собствените си неща, което – отново – прави връзката по-силна.

7. Иска да прекарва време с приятелите си

Независимо дали е на парти с приятели, или просто на обяд, това не трябва да ви притеснява. Гаджето ви си е имало живот и преди вас, а приятелите му ще са с него и след вас, ако връзката ви не сработи. Никога не трябва да спирате гаджето си да излиза с приятели, само защото „трябва да прекарва повече време с вас“.

Дайте му времето с приятелите, от което се нуждае. Това ще заздрави връзката ви, защото всеки от вас ще бъде по-щастлив в собствения си живот.

Връзките могат да бъдат стресиращи и трудни за поддържане, особено ако нямате възможност да разрешавате всичко лице в лице. Най-добрият съвет, който може да се даде, е че комуникацията е ключът към всичко.

Не крийте неща от гаджето си. Той ще ги открие по някакъв начин. И не си мислете, че можете да контролирате живота му. Най-важното е да сте щастливи със себе си, преди да бъдете щастливи с някой друг. И не можете да спрете някой от същото това пътуване.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама