6 неща, които да си напомняте, когато излизате от лоша връзка


6 неща, които да си напомняте, когато излизате от лоша връзка
Снимка: iStock/Guliver

За съжаление не на всички връзки им е писано да продължат. На някои целта им е да ни научат на уроци, някои трябва да ни направят по-силни, а други да ни помогнат да намерим себе си.

Те не могат и няма да бъдат винаги перфектни.

Независимо колко хубава или лоша е вашата връзка, напускането й винаги може да е тежко. Всяка промяна може да бъде предизвикателство, с което да свикнем и да бъдем щастливи. 

Когато се завръщате в света на необвързаните, има някои неща, които трябва да си повтаряте, за да се почувствате по-добре.

1. Връзката трябва да прави живота ви по-лесен и щастлив

Независимо кой с кого е скъсал, е трудно да се премине през раздяла. Да се справиш с това, че някой е разбил сърцето ти или ти неговото е трудно, но понякога необходимо. Помнете, че има причина вече да не сте в тази връзка. Много пъти нещата просто стават твърде трудни или сложни, а една здравословна връзка трябва да бъде лесна.

Да бъдете във връзката трябва да прави живота ви по-щастлив, а партньорът ви да внася нещо положително в него. 

Понякога лошото започва да става повече от доброто и тогава е време нещата да приключат. Може да е трудно, но след време осъзнавате, че за всичко е имало причина.

2. Никога не трябва да се чувствате несигурни или в капан

Смятаме, че няма нужда да го казваме, но все пак, ако се чувствате като в капан или несигурни във връзката си, е най-добре за вас да излезете от нея. Ако не ви е комфортно, приключването на нещата е най-правилното решение. Трябва да си напомняте, че винаги има хора, които ще ви помогнат в такива ситуации и могат да действат като спасители. Не забравяйте, че вашият комфорт е важен, особено в една връзка.

3. Трябва да се фокусирате върху собственото си щастие

Ако току-що сте излезли от връзка, вашата първа мисъл може би е: "Къде мога да си намеря хубав, свободен и перспективен нов приятел?" Много добре знаем това чувство и може да ви кажем от опит, че нищо хубаво няма да излезе от това. Не трябва просто да търсите мъж, за да не бъдете сами. Вместо това се обградете от приятели и семейство. Те винаги ще бъдат до вас. Трябва да си напомняте, че след като отново сте свободни, трябва да се фокусирате върху себе си за известно време, преди да навлезете отново в света на срещите. Всичко отнема време, особено лекуването след края на една връзка. Освен това - най-хубавите неща се случват, когато най-малко подозирате. 

4. Има още много свободни мъже

Ако бившият ви е разбил сърцето, просто помнете, че всичко се случва с причина. Дори мисълта да не бъдете с него да ви изглежда като края на света, просто помнете, че има милиони хора по целия свят. Може да се наложи да си имате работа с още неподходящи мъже, но те ще бъдат страхотни уроци за вас. Ще ви помогнат да научите какво искате и какво не в партньора си и това само ще направи нещата по-ясни, когато се появи правилният човек.

5. Може да ви отнеме повече време, отколкото очаквате

Понякога ни отнема повече време да преодолеем някоя раздяла и трябва да си напомняте, че това е нормално. Никой не очаква веднага да започнете да излизате по срещи. Особено, ако сте били с бившия си дълго време, е нормално да сте разстроени. Това, което ще ви помогне да преодолеете раздялата, са страхотните приятели, много смях и да поставите фокуса върху себе си и собственото си щастие. Помислете - дори когато всеки си тръгне, вие оставате със себе си. Затова се уверете, че сте щастливи и се чувствате комфортно в собствената си кожа. 

6. Заслужавате най-доброто

Трябва винаги, винаги да си напомняте това нещо. Никога не трябва да се примирявате с по-малко, отколкото заслужавате в една връзка. Има толкова много страхотни хора в света, които могат да ви дадат точно това, от което имате нужда. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама