5 урока, които ще научите след раздяла


5 урока, които ще научите след раздяла
Снимка: iStock/Guliver

Раздялата боли. Тя ви кара да плачете, да страдате толкова много и да имате чувството, че нищо вече няма смисъл. Все едно животът ви приключва. Започвате да си задавате въпроси като: Къде сгреших?, Какво не ми е наред?... и да мислите, че сте нещо по-малко, отколкото сте.

Раздялата може да ви промени. Но въпреки това тя не трябва да ви промени към по-лошо, а обратното. Защото един ден, рано или късно, тези ужасни чувства ще си отидат и животът ви просто ще продължи. Без значение, че това не е краят, който сте си представяли, трябва да знаете, че раздялата ще ви научи на важни неща.

Ето и кои са те:

Раздялата ще ви научи как да се справяте със загубата

Всеки човек губи нещо в живота си. Ние всички знаем, че е част от живота, но голямата разлика е, че в смъртта хората напускат живота си внезапно и без никакви обяснения.

За раздялата обикновено има причина, поради която човек ни напуска. Отива си от живота си, защото вече не иска да е част от него или просто защото вече не ви е хубаво заедно. В този момент вие губите някого, когото обичате, но той или тя ще бъде там, за да отговори на въпроси, ако имате нужда.

По странен начин раздялата ви подготвя за загуби от всякакъв вид, малки или големи. Учи ви как да се справяте с болката и мъката, която идва от загубата на една връзка. След раздялата вие ще сте по-добре подготвени да се справите с по-големи, дори по-страшни загуби, които ви предстоят.

След като забравите за лошите неща, раздялата ще ви покаже какво всъщност сте харесвали във вашата връзка

След като се разделите с половинката, въпреки всичките прекрасни мигове, които сте имали заедно, вие ще си спомняте само лошите неща.

Понякога разделите ни карат да бъдем негативни, да таим омраза към този, когото до вчера сме обичали. Не правете това. Поемете дълбоко дъх и си спомнете за всички онези красиви моменти, за нещата, които сте преживели заедно, за усмивките, за целувките...

Един ден дори може да разказвате на децата си за тази ваша луда любов, която за съжаление е приключила. Но така е трябвало, така е по-добре. Затова забравете всичко лошо, оставете онези тъжни спомени да си отидат и запазете със себе си само най-хубавите.

Раздялата ви учи да се справите по-добре следващия път

Нека го кажем: Никой от нас не е съвършен. Ние всички имаме недостатъци. Въпреки че, в момента може и да смятате, че причината във вашата раздяла е в другия човек, да обвинявате само него, много добре знаете, че не е така. Нито вие, нито вашата половинка, никой не е съвършен, всеки може да сгреши, но това е човешко.

Когато погледнете назад, ще видите какви са били вашите грешки във връзката, кога не сте били прави, какво е можело да промените в отношението си и следващия път да го направите. Защото всеки заслужава втори шанс!

Раздялата ще ви научи да бъдете себе си

Може би раздялата е толкова трудно за вас, защото не може да понесете мисълта да бъдете сами. Може би сте били толкова свикнали с човека до вас, че раздялата с него ви кара да искате да се разпаднете на части. Може би вие никога не сте била сама и сега просто не знаете как ще се справите. Е, време е да го направите. Никога няма да се научите да бъдем щастливи в любовта, ако първо не се научите да бъдете щастливи сами.

Да бъдеш сам е част от живота. Нещата се променят, променят се ситуации, връзки, хора. Дори ако имате приятели, родители, съпрузи и деца, ще имате моменти в живота, когато ще трябва да бъдете сами, да се справяте сами. Не е толкова страшно! В действителност, това е един от най-невероятните аспекти на живота. Научете се да си прекарвате добре в собствената си компания, опознайте се, обичайте се. А един ден, в най-подходящия момент, ще се появи правилният човек за вас, който ще ви направи щастливи.

Раздялата ще ви покаже, че всичко се случва с причина

Сигурно фразата: "Всичко в живота се случва с причина” ви се струва клише. Особено, когато става въпрос за връзката ви, която тъкмо се е разпаднала. И въпреки това, трябва да ви го кажем отново. Раздялата ви не е случайна, тя си има причина. Може би сега не я виждате, но след време ще разберете, че това е било най-правилното нещо, което би могло да ви се случи.

След време ще срещнете човека, с когото ще се чувствате истински щастлива, с когото ще разберете смисъла на любовта, с когото ще изпитате неща, които не сте изпитали в тази връзка. Тогава ще си кажете: За всичко си има причина!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Съвети


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама