Най-милите изненади за/от любимия човек


Най-милите изненади за/от любимия човек
Снимка: Thinkstock/Guliver

"Живеят само влюбените, oстаналите просто съществуват!” Това е казал Шекспир и е бил много прав.

Любовта е онова чувство, което те кара да погледнеш на света от по-хубавата страна, да се усмихваш без причина, просто ей така, да се раздаваш на другия, без да искаш нещо в замяна.

Любовта е прекрасна!

Но казват, че дори и това прекрасно чувство си има срок на годност. В един момент всички пеперуди в стомаха ти изчезвали, тръпката вече не била същата и всичко се превръщало в привързаност и уважение.

Ето точно в такива моменти, обаче, ние не трябва да се отказваме, а да направим всичко възможно да запазим онази искра, която поддържа връзката ни.

Да покажем на своя любим/а, че нашата любов е вечна, че няма срок на годност, че тя не се "разваля”.

Точно в този момент, онези малки жестове и неочакваните приятни изненади могат да спасят връзката ни.

Спомняте ли си кога последно подарихте цвете на любимата си без причина или пък кога приготвихте романтична вечеря на вашия партньор, просто за да го зарадвате?

Допитах се до няколко човека, които ми разказаха кои са най-хубавите неща, които са правили за любимия човек и как са били изненадвани и те.

Теодор, 29 години

"Спомням си една много хубава изненада, която ми направи едно момиче. Запознах се с нея през 2013 г., излизахме известно време. Усетих, че е доста по-заможна от мен и неслучайно й направих намек, че не обичам и не искам големи подаръци, имайки предвид, че ми наближаваше рожденият ден. 2 седмици по-късно дойде и рожденият ми ден. Бях запознал момичето само с един мой приятел, като й бях споменал и къде работи той. В деня на рд-то ми тя държеше да ме заведе някъде. Дойде, взе ме с колата и каза: "Само трябва да минем през нас, че май забравих ютията включена”. Викам ок (с леко подозрение). Спирайки пред тях, в момента, в който спря музиката, се усъмних още повече (щом спира музиката, значи иска да сляза и аз, а защо да слизам и аз за една ютия...) Слязох, влязохме в тях и тя ми каза: "Отивам до тоалетна, ти влез ей там”, посочвайки ми хола. Вратата е със стъкло и видях, че е тъмно вътре, леко притворих вратата в тъмнината и засякох силует със скръстени ръце и за стотни от секундата ми минаха следните мисли в главата: "Възрастен човек... това дядо й ли е... защо е на тъмно... може би си почива.. но защо на стол... с фамилията си ли иска да ме запознава... та ние не се познаваме....Реших да затворя вратата, при което отвътре се чу гръмогласно ИЗНЕНАДААААА и гърмежи... (после разбрах, че са конфети).

Поуплашен от гърмежите, се засилих към входната врата, след което се спрях, обърнах се и видях как от стаята излизат всичките ми най-близки познати, които реално бих поканил на рд-то ми. По-втрещен никога не съм бил - момиче, което познавам от 15 дни, ме кани в дома си на рд-то ми, а там всичките ми приятели, които тя самата не познава. Супер подготовка, пълна маса с всичко, тя готвила 2 дни за моя рожден ден... Седнах на масата и 30 минути не казах нито дума на никого, само повдигах рамене. Не бях на себе си, за първи път се почувствах толкова специален за някого.

Е, тази история не завърши както се очаква, седмица по-късно всичко приключи, но изненадата беше прекрасна.

А ето и какви изненади аз съм правил:

Една девойка много си падаше по миньоните. В "Макдоналдс" с детско меню надуших, че дават такива играчки. Станах рано, в 7 часа, и взех детско меню с такава играчка и с подкрепата на колежката й, с която работи, отидох до офиса й и нахлух с цветя и детското меню с играчката. Тя дори не мислеше, че знам къде работи. Много се зарадва.

Дни по-късно в 3 сутринта, докато всичко живо спи, бях сканирал картинки с тея миньони и й облепих цялата кола, огледалата, прозорците... Беше много изненадана и щастлива.”

Атанас, 28 години

"Ще започна с изненадата от мен към жена ми. Предвид, че професията ми е свързана с пътувания и е трудно да наредиш времето, бях измислил да подаря подаръка за рожден ден, 23 дни преди 23-тия й рожден ден. Не е въпросът само в подаръка, а и в начина, по който го даваш.

Вече в деня бях пратил специален букет във формата на кораб, а го поръчах от работното ми място в океана някъде.

Това беше на ниво гаджета, иначе няма нищо по-силно от момента с предложението за брак - то е най-силно като емоция при момичетата.

А ето и от нея към мен:

Няма нищо по-хубаво, когато видиш партньора си, че разбира твоите желания. Така тя се беше разбрала с нейни приятели да излязат, а моят футболен отбор по същото време играеха. И излизаме ние на среща да ходим към приятелите й, но се оказа, че отиваме другаде. Тя ме заведе в заведението, където с моите фенове трябваше да гледаме мача. Беше чудесна изненада!”

Николай, 33 години

"Понеже много обичам сладко, ми беше направила пътека из целия ми апартамент с вафлички - бяха около 60 броя, най-различни и водеха към леглото, а там оппаааа...

Един път пък ми беше облепила цялата кухня в сърчица около педя големи - към 100 броя - свалях ги един час после. Беше супер изненада!”

Мирослав, 24 години

"Приятелката ми живее в друг град и често съм я изненадвал, без да подозира. Казвал съм й, че няма да може да се видим и отивам до града й. Мисля, че това е приятна изненада. Подарявал съм й също цветя, ей така, без поводи.”

Рая, 16 години

"Най-хубавата изненада, която са ми правили, е огромен букет рози с голяма плюшена мечка от любимия човек. Много се зарадвах. А аз... аз също съм го изненадвала с романтична вечеря.”

А ето и как се изненадват известните:

Mars Boy Dee

"Най-яката изненада, която съм правил? Хм, доста труден въпрос... Да си призная по принцип за мен няма по-голямо удоволствие от това да зарадвам хората, които обичам, а какъв по-добър начин от това да им спретнеш приятна изненада?

Наистина се затруднявам да класирам кой мой жест на обич е бил "НАЙ“. Мога да кажа кой път за мен самия беше най-силна емоция и подготовка да изненадам жената до себе си, ако това означава НАЙ.

Бях заминал за Щатите по лични причини, вече 5 дни бях там, не знаех точно кога ще мога да се върна, можеше да е след месеци, но когато си уредих нещата, за които бях заминал, реших да не казвам на моята приятелка, че съм успял да свърша толкова бързо, направо си купих първия възможен билет за другия ден, след което обиколих всички най-яки вериги магазини за облекло в Ню Йорк, напълних 30 торби с подаръци от любимите марки, купих 18 парфюма на всички световни топ дизайнери, после минах през "Виктория сикрет". От там излязох с 6 торби с бельо, козметики, още парфюми, лосиончета, гримове, спортни екипчета, потници, панталонки, поли, силиконови чорапи – бях прекалил със сутиените, мисля че бях взел около 15.. хаха мислих какво още, някак ми се стори малко :))) Минах и през спортни магазини, купих й няколко чифта дънки, тя много обича скини джийнс, взех и няколко цвята, взех й разбира се и обувки – коя жена не обича обувки? Взех също и маратонки, няколко секси по-елегантни рокли и 2 дамски чанти. Когато не можех да нося повече, реших, че е толкова е достатъчно. Платих доста екстра багаж, тъй като пътувах с 2 огромни куфара – от най-големите, и малко сакче с ръчен багаж, в който бяха моите дрехи.

Пристигнах в София много рано сутринта, получи се перфектно – хем да се е наспала, хем да я събудя на вратата, без да очаква да ме види. По пътя взех от един денонощен магазин и най-огромния букет от червени рози – разбирам ги тия работи, нали?

И когато стигнах пред тях, звънах й по телефона, за да не събудя сестра й, но телефонът й беше изключен. Малко се почудих какво да правя, но реших какво пък, ще звъня на врата, вече беше съмнало. Звъня, звъня и разбира се сестра й отвори. Тя се зарадва на изненадата, пусна ме и аз се стоварих да събудя женичката си в леглото с големия букет, от който трудно можеше да различи кой стои зад него. Тя естествено сънена и рошава веднага позна, че съм аз и не успя да повярва на очите си, беше мил момент и наистина успях да я изненадам с присъствието си и цветята. Тогава тя ми каза: "Това е най-върховната изненада, която някой би могъл да ми направи точно в този момент!“, а представяте ли си, още не беше видяла куфарите ХАХА

Най-яката изненада, която са ми правили:

Не мога да кажа коя е най-яката изненада, която са ми правили. Всички са яки, когато са направени с обич, без значение дали са материални или нематериални. Всеки ден се изненадвам от разни неща... е разбира се, не винаги положителни, но когато идват от хората, които ме обичат, винаги са най-яките изненади. Оценявам както жестовете на хората, които са до мен, така и самите тях като един огромен подарък от живота.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама