6 извинения, с които жените оправдаваме гаджетата си


6 извинения, с които жените оправдаваме гаджетата си
Снимка: Thinkstock/Guliver

Когато сме влюбени, сме склони да си създаваме определени илюзии. Ако мъжът до нас се провини, ние често намираме причини да го оправдаем, за да не развалим идеалната представа, която имаме за него.

Наречете я отричаща реалност, но понякога бихме предпочели да запазим тази перфектна картинка колкото се може по-дълго.

В един или друг момент, ние ще се опитаме да рационализираме поведението на половинката си, независимо дали той е груб или просто неверен. Да се самоубедим, че той е правилният човек за нас и нещата, които прави, са приемливи при определени обстоятелства.

Понякога (в 99% от случаите) трябва да осъзнаем, че той не си струва. Вместо постоянно да го оправдаваме е много по-добре най-после да се срещнем лице в лице с реалността. След време определено ще сме благодарни.

Ето и 6 често срещани извинения, които жените правим по отношение на мъжете:

1. Той ще се промени

Много е трудно един мъж да се промени (не казваме невъзможно). Трябва да имате това предвид, ако той се слави с репутацията на сваляч или нещо подобно.

2. Официално не сме заедно

Това често казваме, за да оправдаем флиртаджийското му поведение. Знаете, че той пише или излиза с други момичета, но технически двамата все още не сте официално заедно. Затова си затваряте очите, за да не ви сметне за прекалено обсебваща.

3. Знам, че го е грижа за мен

"Дълбоко в себе си той наистина се интересува от мен.” Или не. Ако един мъж наистина го е грижа за вас, той ще го покаже.

4. Той няма да го направи отново

Той може да ви изневерил, наранил (физически или с думи), но защото ви се е извинил, вие му прощавате, самоубеждавайки се, че няма да го направи отново. За съжаление, често той го прави отново и отново.

5. Той е зает

Той не отговаря на съобщенията ви толкова често, колкото очаквате. Виждате го само веднъж седмично и вашите приятели започват да ви питат къде е. Най-честото оправдание е: "Той е зает с работа/училище." А той всъщност просто не иска да ви вижда и по някаква причина все още не е скъсал с вас.

6. Той не е готов за връзка

Дали той все още не е преживял предишната си приятелка или се радва на ергенския живот, той просто не е готов. Не искате да го притискате, затова оправдавате невярността му или липсата на обвързаност с "Той не е готов". А може и никога да не е.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама