Защо мъжете казват неща, които не мислят?


                               Защо мъжете казват неща, които не мислят?
Снимка: iStock/Guliver

В живота на една жена има много "първи пъти” и ние говорим за тях постоянно. Говорим за първия месечен цикъл, за първата целувка, за първата вечер, прекарана с мъж и за още много "дебюти”. Има едно нещо обаче, за което рядко става дума, а е толкова важно – първият сблъсък с мъжката лъжа. Онзи болезнен момент, когато разбираш, че възлюбеният ти съвсем съзнателно те гледа в очите и не ти казва истината. Колкото и да не ви се вярва, това е адски важен момент, защото променя отношенията ни със срещуположния пол за цял живот. Освен стотиците въпроси, които трескаво препускат през главите ни в този миг, един отеква като ехо – "Защо?!”. Ето ги и възможните отговори…

Защото просто е по-лесно

Разбира се, няма нищо по-елементарно от това да се скриеш зад дадена лъжа, вместо да кажеш истината в очите. Има мъже, които са истински виртуози в разгадаването на женската психика и знаят точно какво искаме да чуем. И ни го предлагат, при това съвсем безплатно.

Защото не мислят в перспектива

Доказан факт е, че мъжкото мислене често не преминава отвъд границите на настоящия момент. И докато женският мозък крои стриктни графици за идната седмица и бляскави планове за бъдещето, при силния пол нещата стоят по съвсем различен начин. Те са склонни да се оплетат в лъжите си като "пиле в калчища”, но да получат това, което искат на момента, досущ като малките деца.

Защото променят "правилата на играта” в тяхна полза

Вместо да изпитват вина за собствените си лъжи, мъжете предпочитат да ни карат ние да се чувстваме глупави за това, че сме им повярвали. Всъщност, колкото и да е налудничаво, в това има и доза истина. Изводът е, че винаги трябва да имаме едно наум и никога да не се доверяваме сляпо.

Защото рядко изпадат в обратната ситуация

Да сте виждали плачещ мъж, сгушен на дивана и заобиколен от празни опаковки шоколад?! Да, най-вероятно няма и да видите, защото мъжете са истински специалисти в изкуството "прецакай, преди теб да те прецакат”. Разбира се, има и изключения, които са били лъгани и наранявани и точно тези мъже знаят колко болезнено може да бъде това.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама