Защо го отблъскваме, преди да му дадем шанс


Защо го отблъскваме, преди да му дадем шанс
Снимка: Thinkstock/Guliver

Любовните отношения са сложни – нещо, в което смятаме, че няма нужда да ви убеждаваме. Много от нас решават, че е по-добре да сложат край на дадена връзка, още преди да е започнала. Каква е причината? Страх, несигурност, вглеждане в детайлите?

Защото ни е страх

По-лесно е да кажем, че ние сме сложили край. По-лесно е да нараним някого, преди той да е имал възможността да го направи. Но по-добре ли е да бъдем сами и да пропуснем възможността да бъдем щастливи или да рискуваме да ни заболи малко? Кое избирате?

Защото никога не е подходящото време

Кога е подходящото време да се сближим с някого? Кога е идеалното време да започнем връзка? Няма правилно време кога да се влюбим в някого. Или се случва, или не. Не става, когато сме емоционално стабилни или когато решим, че е време. Случва се, когато не сме готови, когато животът ни е хаос – в точното време, дори да не го виждаме.

Защото смятаме, че е прекалено добър за нас

Всички са равни, особено в любовта. Това, че е най-красивият мъж, с когото сме излизали, не означа, че не може да си падне по нас. Не трябва да го отблъскваме, смятайки, че е прекалено добър за нас, че не го заслужаваме, защото може да е точно обратното.

Защото смятаме, че сме прекалено добри за него

Ако един човек ни прави щастливи, значи той е най-добрият за нас. Точка.

Защото се вглеждаме в дребните недостатъци

Няма перфектни хора и ние не сме. Това, че не ни харесва как се облича, че ушите му са малко щръкнали или се смее прекалено силно не означава, че трябва да го зарежем, преди да сме му дали шанс. Ако търсим съвършения мъж, най-вероятно ще си останем сами.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама