Пускаме фенери от Моста на влюбените на 14-ти


Пускаме фенери от Моста на влюбените на 14-ти
Снимка: iStock/Guliver

За втора поредна година Мостът на влюбените до НДК ще оживее на 14 февруари, когато точно в 18:00 ч. към небето ще полетят стотици летящи фенери, по случай празника на влюбените - Свети Валентин.

Традицията на фенерите е много древна. Години наред те придават на тържества, карнавали и празници романтика, красота и очарование. От векове те носят съкровените желания към небесните сили.

В различните краища на света считат, че фенерите помагат за прогонване на злите духове, носят късмет или любов, предвещават щастие или просто “излитане” на проблемите.

От дълбока древност се смята, че когато двама влюбени пуснат заедно фенер – това е тяхното съобщение към небето, че са готови да слеят съдбите си.

Всeки, който иска да прекара една незабравима романтична вечер на Свети Валентин, независимо дали е сам или с половинка - може да се присъедини към организаторите от НДК и да изпрати в небето своя фенер с молба за сбъдване на своето най-съкровено желание.

Веднага след това, точно от 19:00 ч., е оперният концерт LA TRAVIATA с диригент Любка Биаджони в Зала 1 на НДК, билети, за който, все още могат да бъдат открити в Билетен център - НДК.

За завършек на вечерта от 22:00 ч. в Литературен клуб "ПЕРОТО" ще се проведе и празничната поетична вечер "Любов и вино. Вино и любов".

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама