Можем ли да опишем любовта с думи?


Можем ли да опишем любовта с думи?
Снимка: Thinkstock/Guliver

Без любов не може да се живее! Любовта е чувството, което може да ни накара да се почувстваме най-щастливите на този свят. Животът става по-красив, откриваме смисъла на малките неща, оценяваме моментите, разбираме колко е хубаво, когато подариш сърцето си на някого, а той ти подари своето...

И ако имаме късмета да не ни смачкат и разбият сърцето на хиляди парченца, то тогава разбираме колко велика е любовта. Голямата, истинската, споделената любов!

Тогава, когато не откриваш причина на обичаш някой – просто го правиш.

Тогава, когато всички негови недостатъци изглеждат прекрасни в очите ти.

Тогава, когато щом чуеш гласа му, всичко в тебе се разтреперва.

Тогава, когато единственото, от което имаш нужда, е да заспиш, сгушена в прегръдките му...

Ето това е любов!

И все пак, всеки от нас разбира и чувства любовта по различен начин. Едни вярват в голямата любов, според други това е просто силно привличане, страст, която след време се превръща в привързаност.

Допитахме се до няколко човека на различна възраст и пол, които се опитаха да опишат любовта с думи. Ето как:

 “Любовта е щастие!”

Виктор - 26 години

“Красива или опасна, тиха или запленяваща, сладка или греховна, любовта съществува и трябва да се изживее, защото тя е истинският смисъл на живота! Не бива да позволяваме на нищо и никого да разруши щастието ни. Ако любовта е истинска – тя ще преодолее всички пречки.”

Ани - 6 години

„Какво е любовта ли ... Има една песен „Over the rainbow” … с нея много добре се описва това емоционално състояние.

...някъде далеч, където слънцето свети ярко, чува се шум от вода, шум от вятър в дърветата ... бреговете на море с бял пясък и някъде там на небето е дъгата... вътрешен мир и душевно спокойствие.”

Анонимен

„Бих определил любовта с три думи – уважение, саможертва и компромиси.”, Пешо - 27 години.

„Любовта е щастие, което всеки изживява и разбира по различен- негов си начин. За мен Любовта е съвкупност от уважение, разбирателство, загриженост,компромиси,привличане и приятелство.Любовта е чувството, с което хората се променят- променят навиците и разбиранията си, променят вижданията, дори предпочитанията си.”

Габи - 23 години

“Любовта не е розова и никога не е била, любовта е шарена като дъгата, тя е пъстра понякога, а понякога е по-тъмна но това е любовта шарена като дъгата ....”

Петър - 26 години

„Любовта е вечна докато трае. Каквото и да чувстваш и в каквото и да вярваш докато си влюбен, разлюбиш ли се всичко изчезва.”

Ема

 „Уважение, доверие и потискане на личното его.”

Константин - 24 години

„Любовта е взаимно разбирателство с идентични чувства, гледащи и стремящи в една посока, компромиси от двете страни, свобода, но във временна мъгла. Без нея не можем, но всяка любов има срок на годност.” , Анонимен

„За мен любовта е да жертваш собственото си его в нечия полза!” Колумбиеца

„Любовта е когато мама прави кафе на татко и сръбва от чашата му, преди да му я даде, за да е сигурна, че е хубаво и не пари.”

Дани – 7 години

„Любов е когато ти отиваш да си купиш нещо за ядене и даваш на някого повече от твоя чипс, без да искаш той да ти дава изобщо от своя.”

Боби – 6 години

„Любовта е това, което те кара да се усмихваш, когато си тъжен.

Тери – 4 години

“Любовта е, когато тя все още ми казва, че ме обича и ме гледа с онзи нежен поглед, въпреки че не помни дори името ми, защото има Алцхаймер.”

Стоян - 80 години

"Точно тук и сега

Отвеждаш ме, където никога не ходя

Изпращаш ми целувки от злато

Корона в твоите къдрици ще положа

Поклон кралице на света"

Боян - 25 години

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Отношения


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама