Лято за трима


Лято за трима
Снимка: Thinkstock/Guliver

Миналата седмица пих кафе в едно от най-претъпканите кафенета на Витошка. Хората сякаш бяха спускани с рейс и всеки искаше по-бързо да си намери маса и да си поръча фрапе. Сервитьорките обикаляха с мили усмивки и утешаваха превъзбудените посетители. От някъде се чуваше сет с най-новите хитове. Всички бяха в приповдигнато настроение и никой не забелязваше жегата и комарите, които идваха с нея. Един типичен петъчен ден в София. Точно тогава реших да се срещна с моя приятелка, която не бях виждал отдавна. Отиваше на море с приятеля си..., който си имаше официално гадже. Именно тогава се зароди въпросът ми: Нима това лято щеше да е лято за трима?

Преди време много неща биха ме учудили, сега вече не е така. В света, в който живеем, всеки човек може да прави каквото си иска. Явно е така. Просто, лесно и бързо. Приятелката ми започнала връзка с обвързан мъж в началото на пролетта. Тя знаела, че той има гадже. Той знаел, че тя няма нищо против. Едва тогава ми стана ясно, че явно хората са забравили някои от предразсъдъците, които са имали до момента. Вече всеки живее ден за ден и се наслаждава на всяка минута.

Това лято приятелят на приятелката ми ще ходи два пъти на море. Веднъж с официалната си приятелка и друг път с другата жена. Но кой се задоволява от тази връзка между трима?

От една страна е мъжът, който получава две жени. Преди време си мислех, че хората изневеряват, защото имат причина за това у дома. Партньорът им вече не това, което е бил. Усещат празнота и някакъв вид самота. Затова започват да се оглеждат и да търсят нещо друго другаде. Сега вече не вярвам в това!

Ако наистина обичаш човека до себе си, няма да имаш нужда да изневеряваш. Без значение дали той/тя е спрял да се грижи за външния си вид, дали нещата са се обтегнали или скуката е завзела ежедневието. Ти просто обичаш и нищо друго не те интересува. Сега хората са забравили първоначалната роля на връзката и на любовта - да бъдеш с човека, когото обичаш.

И реално защо си с един човек, когато същевременно си с друг. Защо казваш на двама души, че ги обичаш и изпитваш ли го, поне към единия? Все въпроси, на които не можех да си отговоря…

Едно беше сигурно. Лятото щеше да е за трима. За тези, които вярват на човека до себе си, или просто си затварят очите и напипват с ръце пътя напред. За тези, които лъжат и се надяват някога нещата да се подредят и всичко да си дойде на мястото. И за третите, които просто обичат да играят играта, без да се страхуват от последствията. Какво ще донесе това лято, никой не знае. Едно е ясно обаче - с това темпо на промени във връзките, много скоро летата ще бъдат особено пренаселени.

А на останалите, които все още вярваме, че лятото е само за двама, мога да пожелая да откриете един спокоен плаж, където да се отдадете на истинска почивка… само двамата!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама