Как да станеш жена мечта в няколко стъпки - 1 част


Как да станеш жена мечта в няколко стъпки - 1 част
Снимка: iStock/Guliver

Словосъчетанието “жена мечта” звучи клиширано и изхабено, защото рекламната индустрия постоянно злоупотребява с него. Ала все пак има дами, които са се справили с нелеката задача да се превърнат в нечия перфектна половинка.

Как обаче се постига това? Много от жените са насочили енергията си в жалване как не могат да си намерят подходящ мъж, с когото да изградят пълноценна връзка. Ако и вие изпитвате подобни затруднения, тази статия е тъкмо за вас. Днес, с помощта на експерта по успешни връзки Кристиян Коен, ще ви разкрием кои са онези малки личностни характеристики, които трябва да притежавате, ако искате да бъдете “жена мечта”.

Кристиян Коен пише в своята книга “Единствена за него” следното:

“Има два типа хора - тези, които за всичко обвиняват другите и тези, които сами поемат отговорност за живота си. Познайте кои са по-щастливи и успяват да сбъднат мечтите си?”

И е напълно прав! Ако не преследвате щастието си, а чакате принца на бял кон да дойде и да ви го сервира на тепсия, допускате огромна грешка. За да ви помогнем обаче, ще трябва да забравите всички свои самокритични мисли. Всички оплаквания. Всички не особено ласкави обобщения по адрес на мъжете, които ви се въртят в главата ежедневно.

Просто е безпредметно да прекарвате времето си в мрънкане. Не можете да промените околните, които вероятно обвинявате за своята самота. Много по-добре би било сами да направите първата стъпка към успешната връзка.

Тайната е в самоусъвършенстването!

“Каква е жената, която кара мъжа да прави романтични и интересни неща и да иска да бъде близък и свързан с нея - нощ и ден?... Мъжете търсят да се установят с жени, които владеят емоциите и поведението си по начин, който показва, че ще са добри партньори и ги карат да се чувстват дълбоко привлечени.” - Кристиян Коен

Тъкмо от този аспект трябва да започнете да работите над себе си. Опитайте се да постигнете вътрешен мир - само така ще изградите около себе си неустоима аура на спокойствие и увереност.

За да се справите с тази задача, сме ви приготвили списък с положителни емоционални навици и убеждения. Всеки ден ставайте с мисълта, че ще намерите място в своя живот за петте точки. Скоро ще усетите как настъпва промяната - бавно, но ефективно! 

№1 - Задайте положителен “емоционален тон” и го задръжте

Ако помогнете на един мъж да изживее добре ситуация, която се очаква да бъде изпълнена с негативизъм, ще се превърнете в уникален и ценен човек за него. В мислите му ще сте някой, който го разбира по-добре от всяка друга жена или всяко друго човешко същество на света.

 №2 - Започвайте важните разговори с израз на чувствата, с които искате той да отвърне

Какво става, когато една жена споделя чувствата си и казва какво иска, но не взима под внимание това как мъжът ще го възприеме? Не се замисля за тона, който използва, докато говори с него, за езика на тялото и за други невербални знаци. Не е нужно да си гений да разбереш, че като цяло жените не постигат нищо с мъжете, ако задават негативен емоционален тон в началото на разговора.

№3 - Искайте първо да разберете, после да бъдете разбрани

Мислете за ангажиментите, чувствата и емоциите на другия - не за собствените си проблеми. Така ще се превърнете в магнетична личност, към която той просто ще се пристрасти.

№4 - Бъдете гъвкави

Когато една жена си позволи да е по-гъвкава, започва да прави промени и да взима решения. Това е наистина приятна изненада за мъжа до нея!

№5 - Говорете “твърдо”, но се упражнявайте в разбиране

Не е нужно да изразявате всички свои мисли, чувства и идеи веднага на момента, особено ако темата е емоционално заредена. Изчакайте и бъдете търпеливи, направете го в подходящия момент.

Отделете си достатъчно време да поработите над себе си - не се отчайвайте, ако не се справяте с емоционалния товар още на първата седмица. След като преминете своеобразния начален курс на самоусъвършенстване, е време да навлезете в дълбините на своята личност, за да нанесете съвсем леки корекции. Ако изобщо е необходимо.

Очаквайте продължение! 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Един мъж:


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама