Как да изчислите вашия нумерологичен житейски път


Как да изчислите вашия нумерологичен житейски път
Снимка: iStock

Нумерологията е наука за числата. По същия начин, по който астрологията се свързва с планетите, нумерологията се свързва с числата. Това може да е причината винаги да срещате определени хора в определени дни от месеца. Нумерологията е древно изследване, което извлича значение от различни числа, комбинации, букви и символи, които присъстват в живота ви.

Какво е нумерологията?

Нумерологията се основава на учението на Питагор. Питагор е математик, който изучава числената взаимосвързаност. Теорията зад нумерологията се основава на идеята на Питагор, че всички неща могат да бъдат изразени числено. Защото събитията в живота ни и нещата около нас в крайна сметка се свеждат до числа. Той създава система, която съответства на буквите с цели числа.

Нумерологията може да предложи прозрение за вашата личност и по-голямата ви цел в живота. Може също така да предскаже бъдещи събития, които ще имат значение в живота ви. Нумерологията ще ви даде представа за това как изразявате себе си и къде отделяте енергия.

Вижте още: Какво означава да обичате Телец

Как да изчислите своето нумерологично число

Числото на жизнения ви път се определя от датата ви на раждане. Подобно на вашия слънчев знак, това число ще определи вашата личност, силни страни, слабости и цялостна цел.

За щастие, не е нужно да сте математик, за да решите това уравнение. Ще ви трябват калкулатор, химикал и хартия.

Сега намалете всеки елемент от вашата рождена дата (месец, ден и година) до едно число, събирайки ги едно с друго. Например, ако сте родени през декември, дванадесетия месец от годината, трябва да го разпишете като 1 + 2 = 3.

Ако сте родени през 1994, също трябва да съберете всяка цифра - 1 + 9 + 9 + 4 = 23. В този случай все още имате двуцифрено число. Трябва да съберете тези цифри заедно, за да ги намалите до едно число -2 + 3 = 5. След като съберете всичките си числа заедно, ще определите своя жизнен път!

Какво представляват главните числа?

Единственият път, когато не трябва да намалявате до едноцифрено число, е когато имате 11 или 22. Това са основни числа. Те са невероятно специални. Тези числа означават, че имате по-голям шанс да постигнете целите си. Те обаче означават, че ще бъдете поставени в по-стресиращи ситуации. Благословия и проклятие е да имате 11 или 22.

Вижте още: Тези 3 зодии ще се измъкнат от токсични връзки до края на април 2024

Число на жизнения път 1

"Единиците" са от този тип хора, които умеят да се учат от собствения си опит. Всичко, което се случва в живота им - и успехите и провалите, става част от техния активен потенциал.

Животът постоянно им предоставя шансове, които други биха пропуснали поради липсата на фантазия или заради неувереност с себе си. Отстрани изглежда, че на "единиците" просто им върви, но успеха им се дължи на умението да виждат целта и да не губят фокус.

Число на жизнения път 2

С „двойките“ се общува лесно. Те са великодушни, очарователни, готови да помогнат винаги. Те са чувствителни, миролюбиви и интуитивни по природа, с лекота изразяват чувствата си и са отлични приятели. Устройва ги ролята на „сивия кардинал“. Заемайки това положение, не винаги получават признание за действията си, но на тях им е достатъчно да знаят, че са си свършили добре работата.

Число на жизнения път 3

Те са предприемчиви, енергични, трудолюбиви, социално активни и популярни, вдъхновяват хората със своето слънчево, жизнелюбиво поведение, умеят да се наслаждават на живота във всичките му проявления.

Хората с тази вибрация са алтруисти и благодетели. Способни са да постигнат успех в много сфери, но най-благоприятни за тях са " свободните професии", свързани с фантазията и творчеството.

Число на жизнения път 4

"Четворките" се стремят да бъдат верни на принципите си, на традициите и на чувството за дълг. Самодисциплината им заслужава възхищение. Не обичат да рискуват, трудно променят решенията си. Те са реалисти, вярващи само на очевидните факти и здравия разум. Имат малко приятели, но пък за цял живот.

Число на жизнен път 5

Това са хора с вроден стремеж към свобода, независимост, подвижност и активност. Тяхната привлекателност и обаяние предопределят ярката им съдба.Човек с жизнен път 5 с лекота усвоява огромни обеми информация и се обучава бързо. Човек, роден с жизнен път 5, има нужда да се намира винаги в движение, да вижда нови места.

Число на жизнения път 6

Хората с жизнен път 6 са мъдри, хуманни и човеколюбиви. "Шестиците" виждат своето предназначение в помощ на другите хора и от това доколко добре ще се справят на това поприще зависи тяхното щастие в живота. Интуитивно усещат ситуациите, където помощта им е необходима. Хората с това число са надарени от природата с артистичност, писано им е да донесат красота и хармония в нашия свят.

Число на жизнения път 7

Хората с число на жизнения път 7 са горди и независими. Надарени са с интуитивна проницателност и аналитично мислене, граничещо с ясновидство. Те са бунтари в сърцето си, носители са на нови, необичайни идеи.

Приоритет в живота на "седмиците" е постигането на вътрешен покой и пълнота. Всеки ден се нуждаят от известно време насаме, без уединение не биха могли да се зареждат енергийно.

Число на жизнения път 8

"Осмиците" имат активна жизнена позиция, призвани са да градят и създават, готови са да вземат инициативата в свои ръце, като контролират и направляват събитията. Те са силни и упорити, при необходимост могат да бъдат даже жестоки. Тези динамични хора разчитат само на себе си, не обичат да са зависими. Властни и самоуверени, работят много и упорито. Животът им изпраща много изпитания, от което те стават все по-силни. В състояние са да осъществят и най-грандиозните планове.

Число на жизнения път 9

"Деветките" са харизматични хора с неограничени възможности, тъй като съдържат в себе си всички останали числа. Роденият с число на живота 9 изпълнява функциите, които му е възложила съдбата. Но когато действително си е поставила цел и се движи към нея, всяко действие на "деветката" пробужда най-прекрасното в човешката душа - доброта, щедрост, великодушие и състрадание.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама