8 неща, които да НЕ правите в самолет според стюардесите


8 неща, които да НЕ правите в самолет според стюардесите
Снимка: iStock

Мислим си, че знаем абсолютно всичко, когато става въпрос за летене със самолет. Има ясни правила и съвети преди излитане, но истината е, че има много неща, които никой не ви казва, а могат значително да подобрят качеството на полета ви. Затова днес ще ви споделим 8 съвета от стюардесите, които ще гарантират безопасността ви на борда.

1. Не вдигайте сенниците по време на излитане и кацане

Когато самолет каца по тъмно, светлините се приглушават, за да помогнат на пътниците да се подготвят за евентуална авария. Очите ви ще свикнат с осветлението и ще можете да виждате по-добре извън самолета.

ТОВА СА НЕЩАТА, КОИТО МОЗЪКЪТ ВИ ОБОЖАВА

2. Избягвайте подвижните таблички

Табличките, които се пускат от седалките, са най-мръсните повърхности. Те често се използват като станции за смяна на памперси, например. Стюардесите почистват подносите веднъж на ден, което очевидно не е достатъчно често.

3. Недейте да спите по време на излитане и кацане

Прекарването на полета в сън изглежда като чудесна идея, но всъщност може да причини сериозно увреждане на ушите ви. Въздушното налягане в самолета се колебае по време на излитане и кацане. Може да се събудите с увреждане на тъпанчето или в най-лошия случай загуба на слуха.

4. Не пийте газирани напитки

Това ще ви накара да се почувствате уморени и болни. Газираните напитки също причиняват газове и киселини.

5. Избягвайте безплатните одеяла

Безплатните одеяла съдържат всякакви микроби, защото те просто се сгъват и използват повторно на следващия полет. Никой не ги дезинфекцира след всяка употреба, но все пак е възможно да получите изпрани одеяла, ако полетът ви е най-ранният.

6. Не поръчвайте вода в самолет, още повече лед

Водата в самолета не е толкова чиста, колкото си представите, тъй като излиза от огромни резервоари, които са трудни за стерилизация. Дори стюардесите не я пият. Разбира се, ледът се прави от същата вода от резервоарите. Едно проучване тества водите на самолетите в САЩ и показа, че 1 от всеки 10 самолета дава положителна проба за бактерия, наречена колиформ.

7. Не докосвайте бутона за пускане на водата

Това е едно от най-мръсните места в самолета. По-добре е да дезинфекцирате ръцете си веднага щом го натиснете през салфетка.

8. Никога не яжте яйца в самолет

За съжаление на борда няма баланс между вкусни яйца и безопасност. Освен това, често се готвят до такава степен, че са безвкусни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама