Уникални ползи от морската сол


Уникални ползи от морската сол
Снимка: Thinkstock/Guliver

Морската сол се използва от човечеството вече няколко хилядолетия не само като подправка, но и за лечение на различни здравословни проблеми. В последните години натуралната морска сол става все по-популярна, заради малко позабравените й ползи за здравето ни.

Натуралната морска сол е рядък природен дар, който съдържа всичките 84 микроелементи, които се намират в човешкото тяло. С тяхна помощ тя зарежда организма с необходимите минерали, стимулира работата на отделните органи, подпомага функционирането на различни процеси в тялото.

За разлика от рафинираната сол, която използва съвременното общество, морската сол се добива единствено чрез изпаряване на морска вода. Процесът е напълно естествен, човекът не се намесва в него. Това означава, че съставът й остава непокътнат, тъй като не е подложена на промишлена обработка.

7-ТЕ ОСНОВНИ ВИДА СОЛ И ПОЛЗИТЕ ИМ ЗА ОРГАНИЗМА

Морската сол се отличава с високото си съдържание на минерали, които след абсорбиране предлагат широк спектър от ползи за тялото:

- поддържа електролитния баланс в тялото

- стимулира имунната система

- алкализира организма

- грижи се за храносмилателната система

- защитава сърцето и предпазва от сърдечно-съдови заболявания

- подобрява мозъчната дейност

- изчиства кожата

- предотвратява преждевременното стареене

- прави ни щастливи и гони стреса

Морската сол освен в медицината и готварството, намира употреба и в козметологията, тъй като чрез кожата тялото ни е в състояние да получава калций, магнезий, натрий и много други полезни елементи от солта.

Подмладява изчиства, дава усещане за релакс, подобрява настроението

Дава съвършенство на кожата, тялото и усещанията.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама