Лесни и бързи идеи за вкусна, хранителна и здравословна закуска


Лесни и бързи идеи за вкусна, хранителна и здравословна закуска
Снимка: iStock/Guliver

Хранейки се предимно с пълноценна храна, ние зареждаме тялото си с невероятно богатство от есенциални хранителни субстанции, които се грижат за поддържане на оптимално здраве. Колкото до частта с отслабването, няма никакви съмнения, че положителни резултати ще има, стига, разбира се, да бъдете постоянни и упорити в следването на конкретен хранителен режим, на който сте заложили.

Зеленчукови сокове 

Разчупете стандартното и започнете деня си пълноценно с една чаша доматен сок като внимавате с осоляването, естествено. За разлика от фрешовете от цитрусови плодове, комбинираните зеленчукови сокове, или по-познати като че ли като смутита, биват една отлична идея за засищаща и здравословна закуска, която е много освежаваща, вкусна и на всичкото отгоре изключително здравословна!

Освен всичко това, зеленчуковите сокове не водят до покачване нивата на кръвната захар и внасят далеч по-голям набор от жизненонеобходими хранителни вещества като витамини, минерали, влакнини и така нататък.

ЕТО ЗАЩО ДА СИ ПОХАПВАТЕ ЦЕЛИНА ПО-ЧЕСТО

Фрешове и пасирани плодови сокове

Изстискайте няколко цитрусови плода с помощта на цитрус пресата или пък се доверете на пасатора за тази цел. Каквото и да изберете, няма да сбъркате!

А ако искате да превърнете ободряващата напитка в истинско здравословно изкушение, прибавете прясно или кисело мляко (нискомаслено или обезмаслено) и просто натиснете бутона за пасиране. В случай, че не сте особени любители на млечните продукти, винаги можете да ги заменяте с продукти на соева основа.

Зърнена закуска

Обикновено семплите зърнени закуски, такива, лишени от захар и всякакви други заместили, не се славят с кой знае какви омайващи вкусови качества. Именно за тази цел, защо не комбинирате няколко различни вида зърнени закуски и не добавите малко сушени плодове като фурми, кокос, папая, стафиди и така нататък?

По този начин ще разнообразите в огромни степени зърнената си закуска, а и ще се очаровате от крайния резултат!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама